Dolar 32,3786
Euro 34,6919
Altın 2.429,25
BİST 10.001,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Ankara’da Kongre Yapan Yeşil Sol Parti’nin Adı Değişti

Ankara’da Kongre Yapan Yeşil Sol Parti’nin Adı Değişti
REKLAM ALANI
15 Ekim 2023 14:55
456

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), bugün 4’üncü Büyük Kongresi’nde partinin ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 4’üncü Olağan Kongresi, bugün Ankara Atatürk Spor Salonu’nda başladı. “Özgürlük için yeniden” sloganı ile düzenlenen kongrede, partinin yeni ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) ve yeni eş genel başkanları ise Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan oldu.

ARA REKLAM ALANI

HEDEP’in yeni parti logosu da belirlendi. İşte HEDEP’in yeni logosu;

 

Kongrede partinin yönetimi de belirlendi. HEDEP’in 80 kişiden oluşan PM üyeleri şöyle:

 

 

ORUÇ: “YENİDEN YAPILANMAYA GİTTİK”

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, kongrede şu açıklamaları yaptı; “Yaz boyunca hem Mayıs seçimlerini değerlendirmek hem de yeni dönem mücadele hattımızı belirlemek için yüzlerce toplantı yaptık, on binlerle bir araya geldik. Hatalarımızdan dersler çıkardık. Yeniden yapılanmayı yerelden merkeze, merkezden yerele doğru yeniden yapılanma süreci içindeyiz. Güçlendirilmiş yerel yönetim anlayışını hâkim kılmak için mücadelemiz var gücüyle devam edecek.”

TUNCER BAKIRHAN: BÜTÜN BELEDİYELERİMİZİ GERİ ALACAĞIZ

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırkan, kongrede yaptığı konuşmada; “Böylesi bir atmosferde bizler devrimci mücadeleyi, kültür ve ahlakı, kapitalist modernitenin insafına bırakamayız. Bölgesel ve yerel düzeyde tarihin hızlandığı bir süreçteyiz. Ortadoğu küresel dönüşümlerin hassas terazisi olmaya devam ediyor. Ortadoğu hem görkemli direniş ve değişimlerin kalbi hem de zalim diktatörlerin boy gösterdiği topraklardır. Kayyumlarla iradesi gasp edilen bütün belediyelerimizi geri alacağız. Bu seçimde sadece kayyum atanan belediyeleri değil, Türkiye’nin bütün bölgelerinden de belediyeleri alacağımızı ve kazanacağımızı bir kez daha buradan sizlere iletmek istiyorum.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.