Dolar 32,3580
Euro 34,6917
Altın 2.383,59
BİST 10.188,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

AK Parti, Diyarbakır Miletvekili Adaylarını Tanıttı

AK Parti, Diyarbakır Miletvekili Adaylarını Tanıttı
REKLAM ALANI
12 Nisan 2023 18:58 | Son Güncellenme: 12 Nisan 2023 20:45
877

AK Parti, Diyarbakır’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde adaylarının tanıtımını yapmak için etkinlik düzenledi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Yıllardır Diyarbakır’da düzenlenen tüm etkinliklere katılan AK Parti’nin MKYK üyesi Alaattin Parlak ile mevcut milletvekillerden M. Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat’ın tanıtım töreninde olmaması dikkat çekti.

AK Parti’den 10 sırada aday olarak gösterilen Tahsin Arslan, uçak yerine kara yoluyla Diyarbakır’a döndüğü için aday tanıtım törenine katılmadı.

AYDIN: “DİYARBAKIR TERÖRLE DEĞİL GÜZELLİKLERLE ANILIYOR”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın bütün adayları tebrik ederek, “Diyarbakır artık terörle anılmıyor. Artık parklar, festivaller ve güzellikler ile anılıyor. Bizim bu seçimdeki en büyük söylemimiz bu olacak” dedi.

Aydın’dan sonra eski Tarım Bakanı Kutbettin Arzu kısa bir selamlama açıklaması yaptı.

 

 

 

“BAZI PARTİLER ADAYLARINI TANITAMAYACAK”

Toplantıda konuşan M. Galip Ensarioğlu, muhalefete ateş püskürdü. Ensarioğlu, yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin ikinci yüz yılına denk gelen,  Recep Tayyip Erdoğan ve AK kadrolar olarak bu yüz yılın neredeyse en önemli seçimine gidiyoruz. Demokrasinin tecelli ettiği her seçim kıymetlidir. Ama bu seçim çok daha kıymetlidir. Bunun bilincinde olarak hepimiz bu seçimde çok çalışacağız. Biz en azından adaylarımızı tanıtabiliyoruz. Bazı partiler adaylarını bile tanıtamayacak” dedi.

ENSARİOĞLU: “HESAPLAŞMADAN HELALLEŞMEYECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu’nun helalleşme açıklamalarıyla ilgili olarak Ensarioğlu; “Biz daha hesaplaşmadık ki helalleşelim. Bu seçimde hesaplaşacağız, hesabını göreceğiz. Ondan sonra kendileri samimiyetlerini göstererek kendilerini Kürt halkına ifade edebilirse bundan sonraki seçimlerde helallik isteyip oy isteyebilirler. Birbirine benzemez taban tabana zıt 7 parti birbirleriyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesi dışında bir projesi olmayan bir muhalefet ile karşı karşıyayız. Bunların Tayyip Erdoğan’ın iktidardan düşmesi dışında ittifak ettikleri hiç bir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

2. sıra adayı M. Sait Yaz; “Cami minderinden ve mihrabından siyaset kürsüsüne gelirken oradaki hakikat ve hakkaniyeti buraya taşımak zorundayız. Biz bu şehri sizlerle beraber, asıl evladı ve sahibi olan şu kahraman zatın mücadelesi sayesinde sizlerle şehrimizi yeniden kazanacağız. partimiz iki kelimeden meydana geliyor, adalet ve kalkınma. Kalkınma işini çok değerli kardeşlerim, bürokratlar ve teknotratlar iyi yapacaktır. Ben kalkınmanın tarafında değil, ama adaletin yanında olacağıma söz veriyorum. Herkes için adalet, her yerde adalet, her zaman adalet” diye konuştu.

3. sıra adayı olan ve Hanım Ağa tabiriyle tanınan Suna Kepolu Ataman; “Her muhtaca aş ve iş olacağım. Her zaman yanınızda olacağım. Ana dilimizi hiç çekinmeden konuşuyoruz. Bunun mimarı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ona sahip çıkmamız lazım, bu bizim boynumuzun borcudur. Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşmeye diye yola çıktı. Ben ona şunu söylüyorum. Babam 6 yaşındayken yetim kaldı. 63 yaşında ölene kadar babasının kemiğini aradı. Ben söz veriyorum, dedemin mezarını bulmak için uğraşacağım. O yüzden bir Diyarbakırlı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısını kabul etmiyorum” dedi.

Mevcut AK Parti il gençlik kolları başkanı ve 11. sıradan milletvekili adayı olan Ahmet Muhammed Mahsum Melikoğlu; “Geçen dönemde Allah nasip etmişti. Çok şerefli olan AK kadronun milletvekili adayları arasında yerimizi almıştık. Allah bu seçimde de o şerefi nasip etti. Olabildiğince Diyarbakır  ve Diyarbakır gençliği için hizmet etmeye devam ettik. İnşallah bundan sonraki hedefimiz de Diyarbakır gençliği olacak. Diyarbakır’daki seçmenin üçte birinin 20-22 yaş ortalamasındaki genç seçmen olduğunu iyi biliyoruz. Nerde olduğumuzun, kaçıncı sırada olduğumuzun hiçbir önemi yok. Biz Diyarbakır gençliğini o kem gözlere yedirmemek için gece gündüz çalışacağız” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra bütün adaylar kısa bir açıklama yaptı. Daha sonra bütün adaylar sahneye çıkarak tanıtıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.