Dolar 32,4660
Euro 34,8980
Altın 2.430,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

ADD Diyarbakır Şubesi’nden Görkemli Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Atatürkçü Düşünce Derneği Diyarbakır Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98 yıl dönümü nedeniyle bir otelde kutlama kutlama düzenledi.

ADD Diyarbakır Şubesi’nden Görkemli Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
REKLAM ALANI
31 Ekim 2021 14:14
2.004

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama gecesinde gelen konuklar önce yemeklerini yedi, ardından doyasıya eğlenilerek müzik eşliğinde Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

 

ARA REKLAM ALANI

ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN

 

ADD’nin düzenlediği kutlama gecesine ADD Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Yalçınkaya, Önceki dönem Genel Başkanı Hüseyin emre Altınışık, Metina Derneği Başkanı Aydın Pirinççioğlu ve derneğin yönetim kurulu üyeleri, TDP Diyarbakır il başkanı Abdulhalık Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, İzol Derneği temsilcileri, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Vakfı Genel Sekreteri ve Hüseyin Gazi Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Aslan, Birleşmiş Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşçileri Sendikası üyeleri, birçok akademisyen ve hukukçu vardı,

 

Geceye büyük katkıları bulunan Av. Sertaç Eke yaptığı konuşmada; “Bugün cumhuriyetimizin 98. yılı; ancak hiç bu kadar toplumun tüm kesimlerince içten içe coşku ve özlemle belki de kutlanmamıştır, çünkü cumhuriyete ve değerlerine olan bağlılığımız da ihtiyacımızda artmaktadır. Ben bu topluluğa baktığımda, inancı, sevdayı,  gönül birliğini, gözlerinizdeki ortak pırıltıyı görüyor geleceğe umutla, inançla ve güvenle bakıyorum. Biliyorum ki bundan sonraki Cumhuriyet Bayramımızı otellerde yahut dört duvarlar arasında değil meydanlarda kutlayacağız” dedi.

 

 

“ROTASINDAN ÇIKARILAN CUMHURİYETİ YENİDEN ROTASINA SOKACAĞIZ”

 

Yakın tarihin en zor günlerinin yaşandığını belirten Eke; “Ülkemizin içine sürüklendiği bu zorluğu, karanlığı ve toplumun önemli bir kesimine teşmil olmuş ümitsizliği aşmak zorundayız. Bu ümitsizliğin çaresini, karartılan geleceğinin aydınlığını, hep birlikte arayacağız. Buradan yükselecek ses onurlu ve aydınlık bir gelecek müjdesini vermektedir. Değerli dostlar, ülkemizi bugün yaşadığı bunalımlardan çıkartacak yegâne güç biziz, sorumluluk bizde, sorumluluk hepimizde. Bu sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Rotasından çıkarılmak istenen cumhuriyeti yeniden rotasına sokmak asli vazifemizdir. Bugün, bu saatten sonra hepimiz daha fazla çalışmak, daha fazla emek harcamak zorundayız. Davamız koltuk davası değildir. Bu düzeni değiştirmek zorundayız ve mutlaka değiştireceğiz. Bu onurlu mücadele örgütlenme ile başarıya ulaşır. Örgütleneceğiz, sendikalarda, sivil toplum örgütlerinde, sokaklarda, köylerde, kasabalarda ve tüm metropollerde örgütleneceğiz ve başaracağız, buna gönülden inanıyorum” diye konuştu.

 

 

“ANAYASANIN İLK 4 MADDESİNİN TARTIŞILMASI BİZİ ÜZMÜŞTÜR”

 

Konuşmasının devamında şu ifadeleri kullanan Eke; “Kıymetli dostlarım;  son zamanlarda yeni anayasa tartışmaları kapsamında cumhuriyetin temel değerleri olan ilk dört maddenin değiştirilmesinin tali kurucu iktidar tarafından tartışıldığını üzülerek görmekteyiz. Buradan sesleniyorum dost düşman bilsin ki bu değerleri değiştirmeye güçleri yetmeyecektir. Cumhuriyetin daha fazla demokratikleşmesi temel hedefimizdir. Bu Cumhuriyetin antifaşist, antikapitalist, antiemperyalist ve tam bağımsız bir çizgide olması temel gayemizdir. Cumhuriyetin değerini bilmeliyiz Cumhuriyet bir yönüyle yurttaşlığı esas alır. Tebaadan yurttaşlığa giden yolun adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyetin özünde Cumhur vardır yani millet vardır yurttaşlık vardır. Yurttaş sorgulamalıdır yurttaş biat etmemelidir. Bunu sağlayacak yegane güçte hukuk devletidir yani Cumhuriyetin bir ayağı demokrasi ise öteki ayağı da hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğünü egemen kılmak hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Önümüzde tek bir yol bulunmaktadır, Demokratik, laik, özgür Cumhuriyet yolu. Türkiye’nin ihtiyacı olan şey Cumhuriyet’in demokratikleşmesidir. Demokratikleşmeyi, ekonomik ve sosyal politikalarla güçlendirmek gerekmektedir. Yaşanan rejim krizinin derinleşerek büyümemesi için Cumhuriyet gerçek anlamda demokrasi ile buluşmalı, demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmalıdır. Katılımcı ve müzakereci demokrasi anlayışı ile güçlenmelidir. Eşit yurttaşlık hukuku hâkim olmalıdır. Bu cumhuriyet teklik üzerinden birliği değil; farklılıklar üzerinden saygıyı ve bütünlüğü esas almalıdır” açıklamasında bulundu.

 

 

“SORUNLAR KAVGAYLA DEĞİL KONUŞULARAK ÇÖZÜLÜR”

 

Sorunların konuşularak aşılması gerektiğine inandıklarını belirten Eke; “Toplumda var olan kutuplaşmaya son vermeliyiz. Ülkemizin hiçbir sorunu çatışma ve şiddet yoluyla çözülemez. Müzakere ederek, diyalog yoluyla, konuşarak, tartışarak bütün sorunlarımızı çözebiliriz. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bize miras olduğu kadar bir geleneği de temsil etmektedir.  Bu geleneğin temsilcilerinden, Teymen Mustafa Fehmi Kubilay’dan, Muammer Aksoy‘a,  Bahriye Üçok’dan Ahmet Taner Kışlalı’ya, Uğur Mumcu’dan Necip Hablemitoğlu’ya, Deniz Gezmiş, İlhan Selçuk, Türkan Saylan gibi bizlere ışık olan tüm devrim şehitlerini saygıyla, minnetle anıyorum. Devrim şehitlerimiz Cumhuriyeti ve Atatürk’ü korumak için boynunu vermiş ama boyun eğmemiştir. Bu kahramanlar birçok değerin simgesidir. Vatanseverliğin, cumhuriyet değerlerinden ödün vermemenin simgesidir. Asla boyun eğmeyen, karanlık yerine aydınlığı, dogmaların yerine bilimselliği ve akılcılığı seçenlere selam olsun. Yolumuz açık olsun, bin yıldır süren kardeşliğimiz, birliğimiz, dirliğimiz bozmasın. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Tam bağımsız Türkiye” ifadelerini kullandı.

 

 

DERNEĞE YAPILAN KATKILAR PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Yapılan konuşmaların ardından ADD’ye yaptıkları katkılardan dolayı ADD Hakkari il temsilcisi Aytekin Karahanlı, ADD Diyarbakır Şubesi Disiplin Kurulu Başkanı Av. Tahsin Tanrıkulu, Metina Derneği Başkanı Aydın Pirinççioğlu’na plaketler verildi.

 

 

Gecede ayrıca ADD önceki dönem Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Yalçınkaya, Diyarbakır Şube Başkanı Oktay Arıtürk de birer konuşma yaptı.

 

 

Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yılının kutlandığı gece, verilen müzik ziyafetinin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.