DEVA Partili Kahraman, Anneler Günü Mesajı Yayınladı

DEVA Partisi Genel Merkez Kadın Çalışmaları Başkan Yardımcısı Meral Kahraman, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, hayatın her alanında emek veren tüm annelerin gününü kutladı.
(HABER: SEYFETTİN EKEN)
Kahraman, yayımladığı mesajda, annelerin yalnızca çocuklarını değil; umudu, sevgiyi, sabrı ve dayanışmayı da büyüttüğü vurgulanarak, “Anneler toplumun gerçek mimarlarıdır” dedi.
Evde, tarlada, fabrikada, okulda, deprem çadırlarında, savaşın gölgesinde ve hayatın her alanında varlık gösteren kadınların mücadelelerinin altı çizilen açıklamada Kahraman, “Anneliği yalnızca biyolojik bir rol olarak değil; şefkatin, fedakârlığın ve direnişin temsili olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Yoksulluk, eşitsizlik ve şiddet karşısında çocuklarını yaşatmaya çalışan kadınların mücadelesinin yol haritaları olduğunu belirten DEVA Partisi Kadın Çalışmaları Başkan Yardımcısı Meral Kahraman, şu değerlendirmelerde bulundu: “Annelerin karşılıksız emeği sosyal politikalarla güvence altına alınmalı, annelik ceza değil onur kaynağı olmalıdır. Her annenin huzurlu, eşit ve güvenli bir yaşam sürdüğü bir Türkiye hedefi, hepimizin sorumluluğudur. Başta evlatlarını savaşta, hastalıkta ve şiddet olaylarında kaybeden anneler olmak üzere, yüreği evlat sevgisiyle atan tüm annelere saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.