Dolar 35,1981
Euro 36,7471
Altın 2.968,65
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 12°C
Sal 12°C
Çar 11°C
Per 12°C

DTSO’da Kültürel Miras ve Dijitalleşme Temalı Hackathon Etkinliği Başladı

DTSO’da Kültürel Miras ve Dijitalleşme Temalı Hackathon Etkinliği Başladı
REKLAM ALANI
6 Aralık 2024 11:26
118

DTSO Bilim Eğitim Vakfı’nın Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Gençlik ve Değişim Derneği ortaklığında NEETPRO programı bünyesinde desteklenen “Dijital Sektörlerde NEET’lerin İstihdamının Arttırılması Projesi” kapsamında NEET gençler ve farklı alanlarda uzman kişilerin katılımı ile iş fikir geliştirme maratonu başladı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

110 kişinin katılımı ile oluşturulan 27 grubun kültürel miras ve dijitalleşme alanında ticari ve sosyal fikirler geliştireceği etkinlik Proje Sorumlusu Meryem Özdemir Ok’un etkinlik programı ve yöntemi hakkında bilgi vermesi ile başladı. Ok, 27 grubun 3 gün boyunca teknik danışmanlar ve mentorler desteği fikirlerini geliştireceklerini ve olgunlaştıracaklarını ifade etti. Bu tarz bir çalışmanın kentte ilk defa düzenlendiğini belirterek kültürel miras ve dijitalleşme temasını özellikle seçtiklerini ve gençlerin kentin kültürel mirasından ilham alan fikirler üretmelerini beklediklerini aktardı.

Etkinlik açılışında konuşan DTSO Bilim Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, genç nüfusun ilin en büyük sermayesi olduğunu belirterek, yeni iş alanlarının, yeni nesil hizmet ve üretimlerin gençlerin girişimciliği ile yaratılabileceğini belirtti. Daha katma değerli hizmet ve ürün üretiminde insan kaynağının varlığı ve kabiliyetlerinin önemli olduğuna vurgu yaparak şunları ifade etti.

“Kentimizde üretim ve hizmet alanları oldukça çeşitli.  Ancak bu alanlarda nitelikli hizmetleri ve girdileri farklı merkezlerden alıyor veya ithal ediyoruz. Özellikle gelişen yeni teknolojiler, işletmelerimizin dijitalleşmesi, turizm sektöründe yeni trendler, yeni nesil hizmet alanları daha çok gençlerimizin kabiliyetleri ve girişimleri ile gelişebilir. Bunun için temel eğitimini tamamlamış gençlerin yeteneklerini geliştirecek, girişimciliğe teşvik edecek çalışmalara ihtiyaç var. Bugünkü etkinlik bu alandaki arayışımızın bir sonucu. Kentte geleneksel alanlarda yatırımlar var. Ticaretin güçlü olduğu bir kent. Yine sanayi sektöründe üretimde çeşitlilik var. Ancak katma değeri yüksek üretim ve hizmet alanları ve yeni nesil üretimi, hizmet sunumunu ve ticareti yakalamak için kabiliyetleri yüksek genç nüfusa ihtiyacımız var. Bunun farkında olarak son yıllarda gençleri destekleyecek çalışmalara yöneldik. Yine kentimizin kültürel miras değerlerinden beslenen fikirlerin de ilimiz turizmini ve yeni nesil turizmi, turizm trendlerini destekleyeceğini düşünüyoruz. Etkinliğe katılım sağlayan gruplardan ticari veya sosyal alanlarda yatırıma dönüşebilecek güzel fikirler bekliyoruz” dedi.

Hackathon etkinliği Zerzevan Kazı Başkanı Prof. Dr. Aytaç Coşkun ve Çayönü Kazı Başkanı Doç. Dr. Savaş Sarıaltun’un ilimiz kültürel mirasını anlatan sunumları ve sonrasında Şeyma Alpay Bakır tarafından verilen Business Canvas eğitimi ile devam etti.

3 gün boyunca grupların teknik danışmanlar ve mentorler eşliğinde geliştirecekleri fikirler 08 Aralık 2024 Pazar günü saat 17:00’de yapılacak sunum ve kapanış etkinliği ile yerel kurumlar, belediyeler, STK’lar ve yatırımcılara sunulacak ve etkinlik jürisi tarafından seçilen ilk üç proje ödüllendirilecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.