Dolar 38,1008
Euro 43,4851
Altın 4.076,20
BİST 9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 24°C
Parçalı Bulutlu
Diyarbakır
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C

DÜ Hastanesi’nde ‘Tasarruf Timi’ Oluşturuldu

DÜ Hastanesi’nde ‘Tasarruf Timi’ Oluşturuldu
15 Eylül 2022 11:52

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ tarafından planlanan ve hastane çalışanlarının gönüllü yürüteceği ‘Tasarruf Timi’ ekibi oluşturuldu.

 

Gereksiz su ve elektrik tüketiminin önüne geçilebilmesi için oluşturulan ekip, hastane içerisinde hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirip israfı önlemeye çalışacak.

 

İklim değişikliği ve enerji krizinden dolayı şayet önemli küresel ve kalıcı tedbirler alınmazsa dünyanın büyük felaketlerle karşı karşıya kalması kaçınılmaz bir durum aldı. Bundan dolayı birçok ülke kendi çapında bölgesel tedbir alıyor. Bu kapsamda Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği tarafından hastane bünyesinde gönüllü ‘Tasarruf Timi’ ekibi oluşturuldu. ‘Tasarruf Timi’ ile hastanede israfın önüne geçilmesi hedefleniyor.

 

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, hastane gibi, insanların yoğun olduğu kurumlarda bu tür israfın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

En güncel Diyarbakır ve bölgesinden haberler, sonhaberlerim.com'da
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.