Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

891 YILLIK CAMİDE 4 AY ARADAN SONRA CUMA NAMAZI KILINDI

Siirt’te yaklaşık 4 ay aradan sonra cemaat, korona virüs tedbirlerine uyarak tarihi Ulu Cami’de cuma namazını eda etti.

891 YILLIK CAMİDE 4 AY ARADAN SONRA CUMA NAMAZI KILINDI
REKLAM ALANI
26 Haziran 2020 18:56
722

Siirt’te yaklaşık 4 ay aradan sonra cemaat, korona virüs tedbirlerine uyarak tarihi Ulu Cami’de cuma namazını eda etti.

 

ARA REKLAM ALANI

Siirt’te bulunan tarihi Ulu Cami’de yaklaşık 4 ay aradan sonra vatandaşlar evlerinden getirdikleri seccadelerde sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak cuma namazı kıldı. Vatandaşları sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde oturttuklarını belirten Ulu Cami imamı Nezir Obut, ibadet esnasında vatandaşların maskelerini çıkarmamaları konusunda uyarıda bulunduklarını söyledi. Obut, “4 ay geçti ve bugün şükürler olsun ilk cuma namazı tarihi Ulu Cami’de kılındı. Camimizde namaz kılmaya gelenler maskelerini taktılar, seccadelerini getirdiler, belirlenen sosyal mesafeye herkes uydu. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü salgın, bela, veba ve her türlü hastalıklardan bizleri muhafaza eylesin” dedi.

 

Namaz kılmaya gelen Zafer Doğrusever adlı vatandaş ise “Buruk da olsa büyük bir mutluluk içindeyiz. Camimizde cuma namazını eda ettik. Bu tüm vatandaşlarımıza ayrı bir mutluluk vermekte. Korona virüsten dolayı uzun bir süreden sonra cuma namazımızı camilerimizde eda edeceğiz. Allah inşallah devamlı bir şekilde camilerimizde cuma namazlarını kılmayı nasip etsin” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.