Dolar 32,3786
Euro 34,7343
Altın 2.428,12
BİST 9.973,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Yedi Başak “Ramazan berekettir” sloganıyla yardımlaşmaya başladı

Yedi Başak “Ramazan berekettir” sloganıyla yardımlaşmaya başladı
REKLAM ALANI
3 Nisan 2022 15:21
1.539

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazanı şerifte yoksul ve yardıma muhtaç ailelere yardımlarını sıklaştıran Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Diyarbakır Temsilciliği gönül köprüleri kurmaya devam ediyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği tarafından Ramazan ayı öncesinde ibadetin, iyiliğin ve yardımlaşmanın manasına erebilmek amacıyla “Ramazan Berekettir” sloganı ile başlattığı yurt içinde ve yurt dışındaki yardım çalışmalarına yönelik hazırlıklar tamamlandı. Yedi Başak, yaptığı çalışmalarla Ramazan ayı boyunca gıda kolisi, iftariyelik, zekat, fitre, bayram harçlığı ve bayram kıyafeti gibi pek çok yardımı yetim, mazlum ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya devam ediyor.

 

“300 TL’lik kumanya paketleri sofraları bereketlendirecek”

 

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan ve Ramazan ayına hazır olduklarını söyleyen Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Diyarbakır temsilcisi Hüsamettin Arığtekin, “Takdir edersiniz ki yeryüzünde herkes aynı imkanlara sahip değil. Bazı insanlar refah ve varlık içinde yaşarken, bazı insanlar yokluk ve çaresizlikle mücadele ediyor. Ramazan herkese aynı gelmiyor. Evlerinde iftar ve sahurunu yapamayan, çocuklarına bayramlık alamayan mağdur aileler var.

Ramazan ayının bereketli havasına girdiğimiz bu günlerde “Ramazan Berekettir” teması ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu Ramazan’da da  hayırseverlerin zekât ve fitre bağışlarından faydalanacak.”

 

Bu yıl fitre bedeli 40 TL

 

Ayni ve nakdi yardımların hak sahiplerine titizlikle ulaştırıldığını belirten Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Diyarbakır Şube Temsilcisi Hüsametten Arığtekin, “İhtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere 300 TL olarak belirlenen kumanya paketleri ailelerin sofralarını bereketlendirdi ve bereketlendirmeye Allah’ın izniyle devam edecek. Ramazan ayının bereketli havasına girdiğimiz bu günlerde hayırseverlerin bağışladığı gıda, kurban eti ve nakdi yardımlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı” dedi.

 

 

Yetimlere de gerekli desteğin sunulduğunu aktaran Arığtekin, “Bağışçılarımız yurt dışında hazırlanacak olan iftar sofralarına 50 TL katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek. Yedi Başak yetim ve ihtiyaç sahibi çocukları da unutmadı. Bayramlık kıyafetler, bayram harçlığı ve oyuncak gibi sürprizler yetim çocukları bekliyor. Hayırseverler, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında 200 TL’ye bir çocuğu giydirerek bayramlık ihtiyacını karşılayabilecekler. Bu manevi iklimin ülkemiz, mazlumlar ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim bu gönül köprüsünde emeği geçenlerden razı olsun” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.