Dolar 32,4308
Euro 34,8354
Altın 2.397,96
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

13. Diyarbakır Karpuz Festivali Gerçekleşti

13. Diyarbakır Karpuz Festivali Gerçekleşti
REKLAM ALANI
23 Eylül 2023 12:44
287

Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin coğrafi tescil işaretli Diyarbakır Karpuzunun tanıtılması amacıyla ortaklaşa düzenlediği “13. Diyarbakır Karpuz Festivali” Dağkapı Meydanı’nda gerçekleşti.

Festival Keçi Burcu’ndan Dağkapı Meydanı’na kadar karpuz yüklü deve, bando takımı, erbane grubu ve folklor ekiplerinin yer aldığı kortejle başladı.

ARA REKLAM ALANI

Korteje Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Bakan Yardımcıları Ramazan Can ve Hasan Yılmaz, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Mehmet Sait Yaz, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortejin Dağkapı Meydanı’na ulaşmasıyla Bakan Tunç, Vali Su ve beraberindekiler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda (DİSMEK) eğitim gören kursiyerlerin meydanda el emeği ürünlerinin sergilendiği stantları ziyaret etti.

Bakan Tunç yaptığı konuşmada, festivalde Diyarbakırlı vatandaşlarla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın artık huzurun kenti olduğunu, eski sıkıntılı günlerini aşıldığını dile getiren Tunç, “Festival yürüyüşünde hep beraberdik. Cadde boyunca insanların o gözlerindeki ışıltı ve yüzlerindeki huzur, Diyarbakır’daki birliğin, beraberliğin, huzurun, sevginin, şefkatin ifadesi. Bu birlik, beraberlik havası inşallah sürsün. Diyarbakırlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su da kentin tescilli 48 üründen biri olan Diyarbakır karpuzu ile ilgili festivali gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu festivallerin Diyarbakır’ın çok daha iyi tanıtılmasına katkı sunacağına inandığını ifade etti.

Diyarbakır için her türlü imkanın seferber edildiğini aktaran Su, “Bir taraftan tarihi surları onarıyor, ilimizin güzelleşmesi için hem altyapı hem üst yapı çalışmalarını Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz, diğer taraftan bu güzelliklerin tanıtılması için festivaller, fuarlar düzenliyoruz.” dedi.

Vali Su, 14-22 Ekim tarihleri arasında Sur Kültür Yolu Festivali’nin ikincisini düzenleyeceklerini aktararak konuşmasını şöyle tamamladı: “Bunların hepsi huzur ikliminde gerçekleşiyor. İlimizde ve ülkemizin tamamında sağlanmış olan huzur, güvenlik, istikrar yatırıma turizme her alana sirayet ediyor ve her alanda önemli bir kalkınmayı gerçekleştiriyor.

Dağkapı Meydanında halk oyunları ve bando gösterilerinin gerçekleştirildiği festivalde, çocuklar arasında karpuz yeme ve yuvarlama yarışması yapıldı.

EN İYİ YETİŞTİRİCİ SEÇİLDİ

Festival kapsamında Diyarbakır’da en iyi karpuz yetiştiren çiftçi seçildi. Büyükşehir Belediyesi, birinci seçilen Adil Aydın’ı 20 bin, ikinci olan Mehmet Yılmaz’a 15 bin, üçüncü seçilen Murat Uçar’a ise 10 bin lira ile ödüllendirdi.

İki gün sürecek festivalin ilk günü sanatçı Bilal Sonses’in Dağkapı Meydan’ında konser verdi. Festival, 23 Eylül Cumartesi Yaşayan Diller ve Şarkılar Korusu ve sanatçı Rojin’in konseri ile TJK Diyarbakır Karpuzu Özel Koşusuyla sona erecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.