Dolar 32,3497
Euro 34,6833
Altın 2.393,81
BİST 10.161,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Yeni ve Yüksek Teknolojiyle Üretilen İlaçlarla Kemoterapi Ortadan Kalkabilir

Yeni ve Yüksek Teknolojiyle Üretilen İlaçlarla Kemoterapi Ortadan Kalkabilir
REKLAM ALANI
4 Nisan 2024 14:18
102

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Erkan Erdur, kanser tedavisinde kemoterapinin yerini yeni ve ileri teknolojiyle üretilen ilaçlara bırakabileceğini belirtti.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Erkan Erdur, kanser tedavileri hakkında açıklamalarda bulundu.

ARA REKLAM ALANI

Erdur, kemoterapinin, ilerleyen tıp ve teknolojiyle birlikte yeni tedavi yöntemlerine yer açabileceğini söyledi. “Kemoterapi tarihi 1950’lerde başladı ve zamanla yeni ilaçların eklenmesiyle devam etti. Ancak günümüzde, teknolojinin gelişmesi ve hastaların ihtiyaçlarıyla birlikte, yeni ve yüksek teknolojiyle üretilen ilaçlar kullanılmaya başlandı. Bu ilaçlar arasında kemoterapi dışı yöntemler, örneğin immünoterapi veya moleküler hedefli ilaçlar da var. Bu ilaçlar, kemoterapiyi belki de gelecekte ortadan kaldırabilir ve daha kişiye özgü tedavilere olanak tanıyabilir. Bugün kemoterapi uygulamaları devam etse de, bazı hastalıklarda kemoterapi yerine yeni tedavilere yöneliyoruz, örneğin akciğer kanseri, prostat kanseri ve troid kanserleri gibi. Yeni tedavi yöntemleri ve ilaçlar, hastaların durumlarını iyileştirebilir ve belki de mevcut tedavilerle tam iyileşmeyen kanser evrelerini ortadan kaldırabilir” diye konuştu.

Erdur, hastanenin Tıbbi Onkoloji bölümünün yeni cihazlarla daha modern bir merkeze dönüştüğünü de belirtti. “Merkezimizde tam otomatik kemoterapi cihazı kullanılmaya başlandı. Bu cihazın hem hastalar hem de sağlık personeli için önemli avantajları var. Ayrıca merkezimizde kemoterapi, immünoterapi, moleküler hedefli tedaviler ve hormonal tedaviler gibi birçok tedavi uygulanıyor. Kendi hastanemizdeki hizmet kalitesi, metropol şehirlerdeki hastanelerle aynı seviyede” dedi.

Erken teşhisin önemine de vurgu yapan Erdur, “Bölgedeki hastalar genellikle ileri evrelerde hastaneye başvuruyorlar. Bu durumu değiştirmek için toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor. Meme kanseri gibi, kanser tarama programları ve farkındalığı önemlidir. Erken teşhis, hastaların hayatını önemli ölçüde uzatabilir” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.