Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
BİST 9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Yeni Cezeriler Bağlar’da Yetişecek

Yeni Cezeriler Bağlar’da Yetişecek
REKLAM ALANI
26 Mayıs 2023 22:21
247

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar Koşuyolu Parkında çalışmalarını tamamladığı Ali Emiri Bilgievi Cezeri Bilimsel Merkezi’nde yeni Cezeriler yetiştirecek.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, çocukların ve gençlerin eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla Diyarbakır’a kazandırdığı Ali Emiri Bilgievi Cezeri Bilimsel Merkezi’nde öğrenci kayıtlarını almaya başladı.

ARA REKLAM ALANI

BİLİM MERKEZİ

Ali Emiri Bilgievi’nde 1.kat yeni Cezerilerin yetişmesi amacıyla Cezeri Bilim Merkezi olarak daha çok gençlere hizmet verecek.

Öğrenciler, terasta Uzay Planetaryum’da güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerini teleskopla gözlemleyecek.

Bilim Merkezi’nde Biyoloji, Fizik, Kimya Laboratuarları kurularak gençlerin gelişimleri eğitmenlerce desteklenecek.

Uzman Eğitmenler; gençleri bilimle ve teknolojiyle erken yaşta tanıştırarak yeni Cezerilerin Bağlar’da yetişmelerini sağlayacak.

Öğrenciler, laboratuarların yanı sıra robotik ve yazılım kodlama atölyelerinde hedefledikleri ve hayal ettikleri projeleri gerçekleştirecek. Gençler, bilişim dersliklerinde de merak ettikleri araştırma konularına hemen yanıt bulabilecek.

TEMEL EĞİTİMLER DE VERİLECEK

2 ile 8. sınıflar arası ilkokul ve ortaokul eğitiminin ücretsiz olacağı eğitim yuvasında öğrenciler, Milli Eğitim okullarında aldıkları branş dersleri pekiştirmek amacıyla Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce derslerini alacak.

Branş dersler dışında kulüp faaliyetlerinden de faydalanacak öğrenciler, Gez-Gör, halk oyunları, müzik, sosyal-kültürel, spor faaliyetleri, akıl ve zeka oyunları, bilişim, bilimsel çalışmalar, robotik ve daha birçok çalışmalara katılarak eğitim derslerinin yanında birçok konuda gelişim sağlayacak.

Merkezdeki derslikte eğitim alacak öğrenciler için soru çözüm saatleri yapılacak. Her öğrenciyle özel olarak ilgilenecek olan Psikolojik Destek ve Rehberlik Hizmetleri de haftanın 7 günü öğrencilere danışmanlık hizmeti verecek.

Ayrıca öğrenciler, konferans salonlarında uzman eğitmenlerin verecekleri söyleşi, panel, forum, münazara ve konferanslara da katılma imkânı elde edecek.

KAYIT ŞEKLİ

Başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler, https://bilgievi.diyarbakir.bel.tr/ resmi web adresinden online veya Bağlar Koşuyolu Park içinde yer alan Ali Emiri Bilgievi’ne velisiyle beraber gelerek kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi ve öğrenci formunu doldurarak kayıt yaptırabilir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.