Dolar 32,3904
Euro 34,7696
Altın 2.439,43
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Yapıcıoğlu: “Yetki Verilirse Konut Sıkıntısını Çok Hızlı Sürede Çözeriz”

Yapıcıoğlu: “Yetki Verilirse Konut Sıkıntısını Çok Hızlı Sürede Çözeriz”
REKLAM ALANI
15 Eylül 2023 18:13
216

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bulunan Karacadağ bölgesindeki kırsal mahalleleri ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, halkın genel sıkıntılarını dinleyerek sorunların çözümlerine karşın partisinin çözüm önerilerini anlattı.

Çınar ilçesine bağlı Yarımkaş (Kanipankê) ve Alabaş (Exliya) mahallelerini ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, burada muhtarlar ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi, partisinin sorun ve sıkıntılara karşın ürettiği çözüm projelerini anlattı.

ARA REKLAM ALANI

Ekonomik problemler ve konut ihtiyacı ile ilgili konuşan Yapıcıoğlu, “İslam alimlerinin fetvalarına göre bir beldede bir insan açlıktan ölürse diğer tüm insanlara kısas uygulanır. Diyoruz ki hiç kimse aç ve açıkta kalmamalıdır. Hiç kimse evi olmadığı için, dışarıda kaldığı için soğuktan donmamalıdır ya da sıcakta güneşin altında ölmemelidir. Bunların karşılanması her şeyden öncedir. İhracat 300 milyar dolar, 500 milyar dolar olsun kişi başına gelir 15 bin dolar olmuş 20 bin dolar olmuş bana ne. Eğer memleketteki aç insanların sayısı azalmıyorsa fert başına gelir ortalama 100 bin dolar olsa ne olur. Konut ihtiyacı zaruri ihtiyaçlardandır. O konutlar illaki 5-6 milyonluk olmasına gerek yok ama insanların başını sokacağı bir yer olmalıdır. Mutlaka devletin, hükümetin buna el atması lazım. Hazine arazisi çoktur o hazine arazilerini peyderpey para karşılığında satacağına müteahhitlere verseler evi olmayan insanlar çok düşük fiyatlara çok düşük taksitlerle ev sahibi olabilirler.” dedi.

KONUT YETERSİZLİĞİ, PROJELERİMİZLE ÇOK HIZLI BİR SÜREDE HALLOLUR”

 Kendilerine yetki verildiği takdirde konut ihtiyacının üstesinden gelebileceklerini belirten Yapıcıoğlu, “Ama şunu da unutmamak gerekir ki çok şiddetli bir deprem yaşadık. 1 milyona yakın daire yıkıldı ya da hasar aldı. Şimdi depremzedelerin durumu nedeniyle yük biraz daha ağırlaştı. O yüzden deseniz ki TOKİ bunların hepsini yapacak, belki yetiştiremez. İşte o biraz önce söylediğim proje devreye girse müteahhitlere çağrıda bulunulup hazine arazilerinin üzerine çizilen projeler o müteahhitlere kapasitelerine göre iş verilse çok daha hızlı sonuç alınabilir. Bize teslim etseler emin olun biz birkaç ay içerisinde biz bunu planlamasını yaparız. Nerede araziler varsa oradaki belediyelere deriz ki oranın altyapısını yapmak konusunda hemen projelerinizi yapın, öncelikle işiniz budur. Bir an önce altyapı, üst yapı bitsin ondan sonra oraları biz imara açalım. Orada gariban insanlar gitsinler barınsınlar. Ama bunun için önce ciddi bir irade lazım. Bizde proje var yetki yok. O yetki elimize geçerse inşallah çok hızlı bir şekilde biz üstesinden geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.