Dolar 32,4127
Euro 34,7800
Altın 2.400,61
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Vergi Ve Zamlar Alım Gücümüze Büyük Zarar Vermektedir

Vergi Ve Zamlar Alım Gücümüze Büyük Zarar Vermektedir
REKLAM ALANI
18 Temmuz 2023 19:54
464

YENİ SENDİKA Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Karakaş, son günlerde yapılan zamlara ve vergi artışlarına tepki gösterdi.

 

ARA REKLAM ALANI

Karakaş sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına yaptığı açıklamada birkaç hafta önce memura verilen maaş zamlarının düşük, ancak çalışanı doğrudan etkileyecek olan mal ve hizmetlere ilişkin yapılan artışların da astronomik olacağını belirtti.

 

YENİ SENDİKA Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Karakaş  yaptığı açıklamada “Türkiye’de son dönemlerde yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle ortaya çıkan üzücü tablo günden güne biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını doğrudan etkilemektedir. Bu durum gelir-gider dengemizi alt üst etmekte, emeğimiz ve alın terimiz gittikçe değersizleşmekte ve bizleri fazlasıyla örselemektedir. Üretime katkı sağlayan, emeğinin hakkını korumak isteyen, geçim savaşı veren on binlerce sağlık ve sosyal hizmet çalışanımız için özellikle KDV oranlarına yapılan zamlar ile vergi ve harçlara getirilen yüksek artışlardan memnuniyetsizliğimizi açıkça ifade etmek isteriz. Üstüne üstlük önceki gece itibari ile akaryakıtta ÖTV oranına getirilen fahiş artış ile birlikte dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar dayanılamaz noktalara gelmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Bütçe açıklarının KDV, ÖTV ve harçlar gibi dolaylı vergilere yapılan astronomik artışlarla karşılanmaya çalışılması mal ve hizmetlerde doğrudan yüksek zamlara sebebiyet verdiğini belirten Karakaş “Bu durumun sonucunda enflasyon daha fazla artmakta ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın alım gücünü iyice zayıflatmaktadır. Bu haliyle bakıldığında memur maaşlarına aylardır getirilmesi beklenen ancak beklentiyi karşılayamayan zamlar sonucunda elde edilen düşük düzeyde artış gösteren maaşlarımız, üstüne üstlük vergilere getirilen artışlar nedeniyle birkaç gün içinde buhar olup gitmiştir” dedi.

 

YENİ SENDİKA Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Karakaş yaptığı açıklamada kamuoyunda özellikle üst düzey bürokratlara ve ortaya koydukları gösterişli tavırlarla ilişkilendirilen temsil, ağırlama, uğurlamalara ait masraflarda kısıtlamalara gidilmesi, kamuda tasarruf tedbirleri ivedilikle alınması ve güçlü bir şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Karakaş “Tüm yönleriyle kamuda israf bitirilmelidir. Sadece sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızdan mütevazı bir hayat sürmeleri istenmemeli, bu tevazudan herkes payına düşeni almalı ve sorumlulukla elini taşın altına koymalıdır. Hâlihazırda kamu hizmetleri sunumunda 7/24 fedakâr bir şekilde görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için bir davranış değişikliğine pek de ihtiyaç duyulmamaktadır. Ülkemizin her tarafında üretim seferberliği başlatılmalıdır. İhtiyacımız olan şey; üretmek, üretime katkıda bulunmak ve hep birlikte daha geniş bir üretim kapasitesinin oluşturulması için gayret gösterilmesidir. Nihayetinde; bunca çalışkanlığına ve fedakârlığına rağmen ortaya çıkan bütçe açıklarının sübvansiyon adresi de aziz milletimizin cebi olmamalıdır” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.