Dolar 32,4573
Euro 34,7779
Altın 2.427,95
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

VALİ KARALOĞLU YKS’DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Vali Münir Karaloğlu, 2020-2021 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) dereceye giren öğrencileri makamında ağırladı.

VALİ KARALOĞLU YKS’DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
REKLAM ALANI
31 Ağustos 2021 18:56
1.397

Valilik toplantı salonunda Türkiye geneli başarı sıralamasına göre ilk 1.000’in içerisinde yer alan öğrencilerle bir araya gelen Karaloğlu, öğrencilerle kazandıkları üniversite, bölüm ve okullar hakkında bir süre sohbet etti.

 

ARA REKLAM ALANI

Başarılarından dolayı öğrencileri ve bu başarıda pay sahibi olan ailelerini, öğretmenlerini ve okul idarecilerini tebrik eden Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, önümüzdeki dönemde Diyarbakır’da eğitimin hem fiziki altyapısını iyileştirme hem de kalitesini artırma noktasında çalışmaların devam edeceğini söyledi.

 

 

Diyarbakır’da bir eğitim seferberliği başlattıklarını ifade eden Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanında çocuklar ve gençler için çok önemli faaliyetlerinin bulunduğunu belirtti.

 

Karaloğlu, şöyle konuştu; “Birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar çocuklarımıza okul dışı zamanlarında destek verebilmek için bilgi evlerimiz var. Şu anda sayılarını artırıyoruz. Merkez dışındaki ilçelerde de yeni bilgi evleri inşallah bu sene devreye girecek. Çocuklarımız orada sadece ders değil kültür, sanat ve sporda eğlenerek öğrenme noktasında da destek veriyoruz. Lise çağında ise akademi lise dediğimiz özellikle yine üniversite hazırlık noktasında, ders çalışma ortamı oluşturma noktasında çocuklarımıza destek verebilmek için yeni akademi liselerimiz var. Bu sene sayılarını artırıyoruz. Akademi üniversite diye üniversite öğrencilerimizin Sur içerisinde boş zamanlarında gelip orada kültürel sanatsal faaliyetler yapabilecekleri, içerisinde farklı atölyelerin de olduğu çok güzel mekanımız oldu. Orayı da inşallah beraber yüz yüze eğitime başlanıldığında açmış oluruz. Eğitimin her alanında olduğu gibi yerel yönetimler olarak gençlerimize sanatta, kültürde, sporda da zamanlarını kaliteli geçirmeleri için destek veriyoruz ve bu destekler devam edecek.”

 

 

Diyarbakır’daki gençleri ailesi, ülkesi, milleti için daha faydalı bireyler haline getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Karaloğlu, kentte ilk 1000’e 17 öğrencinin girmesini önemsediklerini, önümüzdeki senelerde bu sayıyı yukarı çekme noktasında gayret edeceklerini aktardı.

 

Program, Vali Karaloğlu tarafından öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.