Dolar 32,3737
Euro 34,7104
Altın 2.393,67
BİST 10.159,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Türkiye’de İlk Kez Ermeni Biri Kaymakam Olarak Atandı

Türkiye’de İlk Kez Ermeni Biri Kaymakam Olarak Atandı
REKLAM ALANI
18 Ağustos 2022 08:59
1.590

Türkiye Ermeni toplumundan Berk Acar, Denizli’nin Babadağ ilçesine kaymakam olarak atandı. Bu kararla Türkiye’de ilk kez bir Ermeni kaymakam olarak görev yapacak. 

 

ARA REKLAM ALANI

Agos’ta yer alan habere göre ,Türkiye Ermeni toplumundan bir isim Cumhuriyet tarihinde ilk kez resmi olarak görev alacak.

 

Geçtiğimiz yıl kaymakamlık sınavını kazanan ve girdiği mülakatta da başarılı olan 27 yaşındaki Berk Acar, Denizli’nin Babadağ ilçesinin kaymakamı oldu.

 

1995’te İstanbul’da dünyaya gelen Berk Acar, Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu ve Işık Lisesi’ne gitti. 2020 yılında Bilgi Üniversitesi Hukuk Bölümü’nden mezun oldu. Avukatlık stajını Şişli’deki hukuk bürosunda yaptı. Daha sonra 110. Dönem Kaymakamlık sınavlarına girdi. 2021 Temmuz ayında Ankara’da yapılan yazılı sınavı, 13 bin 374 kişi arasından 72’nci sırada tamamladı. Mülakata 475 kişi çağırıldı. Berk Acar, mülakat sonucu açıklandığında da yine başarı listesine girdi.

 

Avukatlık stajını bitiren Acar, 110. Dönem Kaymakamlık sınavlarına girdi. 2021 Temmuz ayında Ankara’da yapılan yazılı sınavı, 13 bin 374 kişi arasından 72’nci sırada tamamladı. Mülakata 475 kişi çağırıldı. Berk Acar, mülakat sonucu açıklandığında da yine başarı listesine girdi.

 

Görevinden resmen ayrılarak ilçeye veda eden Babadağ Kaymakamı Adem Karataş’ın yerine ilçeye atanan Acar’ın önümüzdeki günlerde ilçeye gelerek görevine başlaması bekleniyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.