Dolar 32,3663
Euro 34,6979
Altın 2.388,22
BİST 10.176,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Tesis Verilmezse Takımı İstanbul’dan Maçlara Götürürüz

Tesis Verilmezse Takımı İstanbul’dan Maçlara Götürürüz
REKLAM ALANI
6 Temmuz 2022 21:31
1.302

Diyarbekirspor Başkanı Turan İlgin, takıma bir tesis yapılması için Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne çağrıda bulunurken, tesis sorunun çözümsüz bırakılması halinde ise takımı İstanbul’dan maçlara götüreceklerini belirtti.

 

ARA REKLAM ALANI

TFF 3. Lig takımlarından Diyarbekirspor, Diyarbakır’da tesis bulamadığı için kamp çalışmalarını İstanbul’da yapacak. Diyarbekirspor Başkanı Turan İlgin, takımın 15 Temmuz’dan sonra İstanbul’da kamp çalışmalarına başlayacağını ancak, bir Diyarbakır takımının kendi memleketinde tesis bulamamasının kente yakışmadığını söyledi.

 

Takımı şuan Bolu’da olan ve 15 Temmuz’da İstanbul’da kamp çalışmaları başlayacak olan Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Turan İlgin, takımın kent dışında kamp yapmak zorunda kalmasına ilişkin konuştu.

 

‘TESİS OLMADIĞINDA ALTYAPI DA OLMUYOR’

 

Diyarbekirspor Başkanı Turan İlgin, takımın yıllarca GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma Ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü (GAPUTAEM) tesislerinde kaldığını ancak oradan çıkarıldıktan sonra tesis bulamadıkları için kampı şehir dışında yapmak zorunda kaldıklarını belirterek şöyle konuştu: “Biz GAPUTAEM Tesislerinde kalıyorduk ve yıllık 250 bin lira da kira veriyorduk ama bizi oradan çıkardılar. Tabii ki bir futbol takımının tesisi olmadığı için gelen futbolcular da rahat etmiyor ve geri gidiyor. Yatacak yer, tesis olmadığında futbolcu nereye gelecek? Biz bu konuyla ilgili Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne başvurduk. AK Parti İl Başkanlığına gittim. Belediye Başkanlığına, Vali Bey’e gittim. Bize bir yer tahsis edilmesi konusunda durumu anlattım. Memlekete bir tesis kazandırılması ve gençlerin altyapıda yetişmesi için tesisin olmazsa olmaz olduğunu anlattım. Tesis olmadığında altyapı da olmuyor. 11-13-15-17-19 yaş grupları var ve bu altyapının kurulması için tesis şart. 2 milyon nüfuslu şehirde 36 bin seyirci kapasiteli stadyum var ama tesis yok. Diyarbakır’da tesis olmadığı için biz de kulüp olarak İstanbul’da bir yer tutmuşuz ve burada kamp yapıyoruz. Mecbur burada takımı hazırlayıp Diyarbakır’a geleceğiz.”

 

 

‘KENDİ TAKIMLARINA YARDIM EDİYORLAR AMA DİĞERLERİNE HİÇBİR YARDIM YOK’

 

Diyarbakır’da yapılacak bir tesisin devletin olacağını kulübün sadece onun kullanım hakkından yararlanacağını ifade eden İlgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizden sonra gelen takımlar da bunu kullanacak. Yani, kente kalıcı bir tesis olacak. 1968’den beri Diyarbakırspor kurulmuş ve o günden bugüne Diyarbakır’ın bir tesisi yok. Kentteki sporcuların kalacak bir yeri yok. Şunu söyleyebilirim, belediyeler bu kentte spora önem vermiyorlar. Tek yaptıkları şey asfalt, kaldırım yapmak. Burada futbolu seven gençlerimiz, futbolu seven halkımız, taraftar grubumuz var. Tesisimiz olacak ki hem altyapımız yetişsin hem de takımlarımızı bir üst lige çıkartalım. Belediyenin kendi takımı var ve altyapısını yapıyor. Yani kendi takımlarına yardım ediyorlar ama diğerlerine hiçbir yardım yok.”

 

‘BİR AYDIR KAPI KAPI GEZİYORUM, ÇALMADIĞIM KAPI KALMADI’

 

Türkiye’de belediyelerin futbol kulüplerine tesis yaptırdığını ve bunun birçok örneği olduğunu belirten İlgin, “Kocaeli’de, Sakarya’da, Bursa’da bunun örneği var. Belediye yapıp, tesisi kulüplere veriyor. Diyarbakır dışında bütün illerde belediyeler tesisleri yapıp takımlara tahsis etmiş. Diyarbakır’da onca hazine arazisi var. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bir tesis yapıp kentin takımlarına tahsis edebilir. Kentte Amedspor ve Diyarbekirspor var ve belediye bunu yapabilir. Bir aydır kapı kapı geziyorum, çalmadığım kapı kalmadı ama yok” diye konuştu.

 

‘TESİS VERİLMEZSE TAKIMI İSTANBUL’DA MAÇLARA GÖTÜRÜRÜZ’

 

İstanbul’da kamp yapmanın maliyetli olduğunu uçak gidiş gelişlerinin bile ayrı bir külfet olduğunu belirten İlgin, şöyle konuştu: “Bize kentimizde bir yer verilmediğinde işte böyle başka şehirlerde kamp yapmak zorunda kalıyoruz. Taraftarımıza yazık değil mi? Biz belediyeden maddi bir yardım da istemiyoruz, sadece tesis istiyoruz. Buradan Valiliğe, Belediye Başkanlığına ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne çağrımızdır; dışarıda kamp yapmak zorunda kalışımız bu kente yakışmıyor. Kentimize bir tesis istiyoruz. Belediye Başkanlığı istese bir proje yapar ve bunu Gençlik Spor Bakanlığı’na gönderir. Yani, istendiği zaman tesis yapmak zor iş değil. Bize bir yer, tesis verilmezse takımı İstanbul’dan maçlara götürürüz.”

 

KAYNAK: Sur Ajans 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.