Dolar 32,5082
Euro 34,8818
Altın 2.433,27
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Tanrıkulu’ndan Sanatçı Sezen Aksu’ya Kınama

Diyanet Birlik-Sen Diyarbakır il başkanından sanatçı Sezen Aksu’ya ayetlerle kınadı.

Tanrıkulu’ndan Sanatçı Sezen Aksu’ya Kınama
REKLAM ALANI
16 Ocak 2022 15:42
1.800

Geçtiğimiz günlerde Diyanet Birlik-Sen Diyarbakır İl Başkanı olarak atanan İslam Tanrıkulu’dan sanatçı Sezen Aksu’nun Hz. Adem ile Havva hakkında sarfettiği sözlere kınama geldi.

 

ARA REKLAM ALANI

Şu sıralar gündemde olan ve sanatçı Sezen Aksu’nun ‘Binmişiz bir alâmate, Gidiyoruz kıyamete, Selam söyleyin o cahil, Havva ile Adem’e’ sözleriyle klip çekerek paylaştığını belirten Tanrıkulu; “Sözlerini şarkı yaparak sözde klip çıkardığını zanneden cahil cuhela taifesinden Sezen Aksu bunu iyi bilmeli ki kendisi de Hz. Adem ve Havva’dan gelmektedir. Zamanında şeytan da “ben ondan üstünüm” derken Hz. Adem’i cahil olarak görmüştür. Bugün de tarih tekerrür etti ve malum kişi Hz. Adem’i cahil, kendini de bilgili olarak görüyor. Allah, Âdem’e bütün isimleri öğretti” Allah bizzat Hz. Adem’i eğittiği ayette görmekteyiz. İlk insan ve ilk Peygamber olan Hz. Adem ve Havva annemiz Allah’ın kendilerine ilk insanlığı layık gördüğü kişilerdir. Sözde sanatçı böylece İslam’a düşmanlığıyla kendini ifşa etmiştir. Bir kere dahi Peygamberler tarihini okusaydı bunları sanat diye söylemezdi. Ayette onlara soracak olsan mutlaka, “Biz lafa dalıyor eğleniyorduk, hepsi bu!” derler. De ki: “Siz Allah ile O’nun ayetleriyle ve peygamberiyle mi eğleniyordunuz?” Mazeret ileri sürmeye kalkmayın. İman ettiğinizi söyledikten sonra inkârcılığınızı açığa vurdunuz. (Tevbe 65-66) Kimsenin değerlerimize laf söyleme hakki yoktur cahil kişi ahiretini düşünmeden bilmeden konuşandır. Sezen Aksu’yu kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.