Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Çok Bulutlu
İstanbul
26°C
Çok Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 26°C

Sur İlçesindeki Çocuklar İçin Kent Gezisi

Sur İlçesindeki Çocuklar İçin Kent Gezisi
REKLAM ALANI
5 Ekim 2024 18:43
69

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesinde ikamet eden çocukların katıldığı “Suriçi ve On Gözlü Köprü Gezisi” düzenledi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü, kent tanıtım gezilerine bir yenisini daha ekledi. Kentin sahip olduğu turizm potansiyelinin açığa çıkması amacıyla yapılan kent tanıtım gezisinde tarih, kültür ve inanç turizmi bakımından önemli bir yere sahip olan Suriçi’ne gezi düzenlendi.

ARA REKLAM ALANI

Sur’da ikamet eden 24 çocuk, tanıtım kapsamında On Gözlü Köprü, Hevsel Bahçeleri, Cemil Paşa Konağı Kent Müzesi, Dengbêj Evi, Surp Giragos Kilisesi, Ulu Cami, Hasan Paşa Hanı, İçkale ile Hz. Süleyman Camisini gezdi.

Geziye katılan çocuklara, Turizm Şube Müdürlüğüne bağlı profesyonel kokartlı rehberler eşlik ederek tarihi ve kültürel alanlar hakkında detaylı bilgi verdi. Gezide doyasıya eğlenen ve kent hakkında bilgi edinen çocukların tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanarak öğle yemeği ikram edildi. Akşam saatlerine kadar süren gezide çocuklar, keyifli ve güzel anlar yaşadıklarını ifade etti. Etkinliği organize eden Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü, hava şartlarının uygun olması durumunda kırsal mahalle okullarındaki öğrenciler ve kentte ikamet eden çocuklara yönelik geziler düzenlemeye devam edecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.