SP’Lİ BOZAN’DAN ‘GEÇİM İTTİFAKI’ AÇIKLAMASI
SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, partililerle birlikte yaşanan ekonomik krize ilişkin basın açıklaması yaptı.
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, işsizlik, ekonomik sorun, geçimsizlik ve esnafın sorunlarına dikkat çekerek “Geçim İttifakı” adı altında Acil Eylem Planı’nı açıkladı. Herkesi Geçim İttifakı’na davet eden Bozan, Acil Eylem Planı’nı çerçevesinde İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmesi için iktidara önerilerde bulundu.
Geçim İttifakı” adı altında Acil Eylem Planı’nı Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde yaptığı basın açıklamasıyla duyuran Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, “Her geçen gün sayıları artan, işsizler, mazlumlar ve mağdurlar ordusu, iktidarın tutum ve davranışlarındaki, iş bilmezliğini ve liyakatsızlığını gösteriyor. Ülkemizin her tarafında olduğu gibi Diyarbakır’da da; siftah yapamadan dükkân kapatan, pandemiden dolayı iflas eden yüzlerce esnafımız ve 150-200 bin civarında işsizimiz, intihar eden veya boşanan ailelerimiz var. Biz, ülkemizde açlık ve yoksulluk, işsizlik ve umutsuzluk olmasın diye buradayız, çalışıyoruz ve sizlerle beraberiz” dedi.
“Bizler Saadet Partisi olarak insanımızın geçim mücadelesine destek olmak, sesine ses olmak ve sorunlarına çözüm üretmek için hep birlikte bir “Geçim İttifakı” kuralım istiyoruz!” diyen Başkan Bozan, “Biliyoruz ki uzun zamandır giderek daha da pahalıya kaynayan hepimizin evindeki bu tencere artık aş değil, dert pişirmeye başlamıştır! İşte bu nedenlerle biz Saadet Partisi olarak; “Hayat pahalılığına, Adaletsiz gelir dağılımına, üretmeyen ekonomiye, İşsizliğe, ağır vergilere karşı çıkarak; bu tencerede artık dert değil, aş pişirmek istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, hepimizin ortak gündemine; Geçim İttifakı’na davet ediyoruz! İşimize, aşımıza, kendimize ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım diyoruz!” diye konuştu.
BAŞKAN BOZAN, “GEÇİM İTTİFAKI” ACİL EYLEM PLANI ÇERÇEVESİNDE İKTİDARA ŞU ÖNERİLERDE BULUNDU;
“1. İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeli, özellikle gıda enflasyonunu önlemek öncelikli hedef haline getirilmelidir.
2. Açlık sınırının dahi altında düşen asgari ücret yeniden düzenlenmeli ve bu ücretlerden vergi alınmamalıdır.
3. Yeni istihdamlar vergi indirimleri ve hibelerle desteklenmelidir.
4. Girişimcilere yönelik finansman olanakları genişletilmeli; katılım yapıları oluşturulmalıdır.
5. Esnafımıza acilen Sicil Affı getirilmeli, yeni ve bembeyaz bir sayfa açmaları kolaylaştırılmalıdır.
6. İş kurma ve iş yapabilme süreçleri hızlandırılmalı, bunaltıcı bürokratik engellerin tamamı kaldırılmalıdır.
7. Kredi kartı faiz oranları kaldırılmalı; yerli mal alımına teşvik edilmelidir.
8. Bankaların pos cihazı komisyon oranları sıfırlanmalı ve para akışlarındaki gecikmeler kaldırılmalıdır.
9. Elektrik, su, doğalgaz, internet ve iletişim giderleri gibi sabit giderlerden alınan vergiler azaltılmalı ve uzun vadede kaldırılmalıdır.
10. Esnaf ve sanatkarlarımızın küçük ölçekli işlemlerde yaşadıkları kısa dönemli ödeme aksaklıklarının giderilmesi için ivedilikle faizsiz bir fon oluşturulmalıdır.
11. Büyük şirketlerin vergilerinin silindiği gibi, küçük esnafımızın da vergi borçları silinmelidir.
Bunlar acilen atılması gereken adımlardır. İnsanımızın, esnafımızın, asgari ücretli çalışanlarımızın hızlı bir şekilde toparlanması ve bir nebze de olsa rahat nefes alabilmesi için hayata geçirilmesi gereken adımlar. İnanın bunlar zor değil, yeter ki vatandaş odaklı politikalar esas alınsın. Yeter ki, insanımızın derdini, geçimini önceleyen kadrolar iş başında olsun.”