Dolar 32,5169
Euro 34,9742
Altın 2.438,92
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

“ŞEYHANDEDE TABİAT PARK OLACAK”

Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Şeyhandede ve çevresinin Tabiat park olacağı müjdesini verdi.

“ŞEYHANDEDE TABİAT PARK OLACAK”
REKLAM ALANI
27 Haziran 2021 20:38
1.867

Temel atma töreni için ilçemize gelen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Şeyhandede ve çevresinin Tabiat Parkı  olması için çalışmaların sürdüğünü belirterek , Şeyhandede  Şelalesinin Tabiat  Parkı  olacağı müjdesini verdi.
 

Çermik için hizmetlerin süreceği müjdesini veren Vali Karaloğlu, şöyle konuştu:“Çermik merkeze 30 km mesafede doğal güzellikleriyle önemli bir yere sahip olan Şeyhandede Şelalesi’ni Tabiat parkı  ilan edilmesi için Milli Parklar Malatya Bölge Müdürlüğü’ne talimat verdim.  Geçen hafta ekipler, alanı gezdi ve rapor hazırladı. Teknik sorunların çözülmesiyle, Şeyhandede Şelalesi ve civarının restorasyonun yapılmasıyla  Tabiat parkı  olarak hizmete açacağız. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların günü birlik ziyaretleri için sosyal tesisler inşa edecek. Daha sonra Tabiat parkını  Çermik Belediyesi’ne teslim edeceğiz. Proje tamamlandığında ilçemize önemli bir katkı sunacak.”

ARA REKLAM ALANI

 

Kaymakam Polat, Şeyhandede ve Yabanardı şelalelerinin arasında bulunan doğa yürüyüş parkuru ile de turizmin gözdesi olmaya aday olan ilçemizin Mezopotamya’nın altın üçgeni olarak adlandırılan turizm güzergahında yerini alacağını belirtti.
 

Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ise, Diyarbakır’ın  tarihi ve coğrafi alanda önemli bir yere sahip olan Çermik ilçemizin doğal güzellikleri bakımından da Diyarbakır’ın önemli ilçelerinden biri olduğunu belirterek, “Sayın Valimiz bugün büyük müjdelerle ilçemize geldi. Yapılacak çalışmaları sonucu belediyemize devredilecek Şeyhandede Tabiat  Parkını belediye olarak en güzel şekilde işleterek gerek hemşerilerimize gerekse de ilçemize gelen misafirlere en güzel hizmeti vereceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.