Dolar 32,4030
Euro 34,7818
Altın 2.398,88
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

ŞEHİR HASTANESİYLE BİRLİKTE DİYARBAKIR’DA SAĞLIK DEVRİMİ TAMAMLANACAK

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, aylık basın buluşması düzenledi.

ŞEHİR HASTANESİYLE BİRLİKTE DİYARBAKIR’DA SAĞLIK DEVRİMİ TAMAMLANACAK
REKLAM ALANI
31 Ağustos 2021 20:17
1.576

Basınla buluşma toplantısına AK Parti il başkanı ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Başkan Aydın, Dağkapı’da yapılacak olan 2. şehir hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesinin Bağlar Devlet Hastanesine dönüşmesi ile birlikte sağlık alanında Diyarbakır’ın devriminin tamamlanacağını söyledi.

 

Toplantının başında 2015 yılında hayatını kaybeden eski İl Gençlik Kolları başkanı Yunus Koca’yı yad eden AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Muhammet Şerif Aydın, “Geçen bir ay içerisinde sizlerin de takip ettiği üzere, hem Dünya gündemi, hem Türkiye gündemi hem de Diyarbakır’ımızın gündemi yine yoğundu. Afganistan’da meydana gelen hadiseler, bir yandan insani olarak herkes gibi bizleri de oradaki insanların can ve mal güvenliği açısından endişeye sevk etmekte. Öte yandan da; Orta Asya’da meydana gelen bu hadiselerin Uluslar Arası denklemde fay hatlarını tetiklemesinin de muhtemel olduğunu görmekteyiz. ABD, Rusya, Çin, Hindistan ve Pakistan denkleminde; ekonomik şirketler üzerinden yapılacak olan güç mücadelesinin, yerelde desteklenecek silahlı örgütler üzerinden sıcak çatışma ortamına süreklilik kazandıracağı ve bunun yansımalarının başta Orta Doğu olmak üzere tüm yakın coğrafyamızda hem siyasi hem de ekonomik sonuçlarının olacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Malazgirt Savaşının 950.yıl dönümü münasebetiyle Ahlat ve Malazgirt’te çok güzel törenler ve etkinlikler gerçekleştirildi. Anadolu’nun kapılarını Diyarbekir’in Fethi İslam’a ve Müslümanlara açmış ise de; Türklerin ve Kürtlerin çoğunluğunu oluşturduğu ordu ile Sultan Alpaslan Komutasında elde edilen şanlı zafer, Anadolu’yu bizlere yurt haline getirmiştir. Yine geçen hafta yapılan tören ile Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) segmentindeki AKINCI’nın silahlı kuvvetler envanterimize eklenmesi ile gurur duyduk. Yaşadığımız coğrafyanın ve büyük Ülke olmanın gereği olarak silah sanayimizi hızla ileri seviyelere çıkarmaya devam ediyoruz. AKINCI ile birlikte Bölgedeki etkinliğimiz de caydırıcılığımız da artmış oldu. Bu projede emeği geçen ve bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

 

“PANDEMİ İLE MÜCADELEYE AYNI KARARLILIKLA DEVAM ETMELİYİZ”

 

Diyarbakır’da geçen ay Pandemi ile mücadelede aşılanma için tüm kesimlerin seferber olduğunu belirten Aydın; “Bunların başında Pandemi ve Aşılanma oranlarımız geliyordu. Şehrimiz kırmızı kategoride iken; şehir olarak bir bütün olarak göstermiş olduğumuz gayretin sonucunda turuncu kategoriye çıktık çok şükür. Bu konuda destek veren Valiliğimiz, siyasi partilerimiz, STK’larımız, kanaat önderlerimiz, baromuz, meslek kuruluşlarımız ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Öte yandan pandemi sürecinden bu yana büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek cefakarca mücadele eden ve bu hayati mücadeleyi sürdüren cefakar sağlık çalışanlarımıza ve idarecilerine de teşkilatım ve Diyarbakır adına teşekkür etmek istiyorum, Allah kendilerinden razı olsun. Emekleri ve fedakarlıkları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Şu anda şehrimizde aşılanma oranımız yüzde 59,5’e ulaşmış durumda. Ama son zamanlarda aşılanma konusunda yine bir duraksamanın olduğu, insanlarımızın da maske mesafe ve temizlik konusunda bir gevşekliğe uğradığını gözlemliyoruz. Buradan tüm Diyarbakıra seslenmek istiyorum. Hastanelerde yatan yoğun bakım hastalarının yüzde 90’nın aşılanmamış kardeşlerimiz olduğunu ve neredeyse hergün 20’nin üzerinde hemşehrimizi virüs nedeniyle kaybettiğimizi unutmadan; hem aşı olma konusundaki gayretimizi arttıralım, hem de özellikle düğün ve cenazelerde azami gayretli olarak maske ve mesafe konusunda hassasiyetimizi koruyalım” dedi.

 

“DİYARBAKIR ŞEHİR HASTANESİ”

 

Diyarbakır Şehir Hastanesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Aydın; “Allaha çok şükür ki Cumhurbaşkanımızın gayretleri ile biraz gecikmeli de olsa Şehir Hastanemizin ihalesi yapıldı. Bu yıl içerisinde temelinin atılmasını ve Diyarbakır’ımızın hizmetine bir an önce sunulmasını bekliyoruz. Öte yandan sağlık açısından artık diğer hedeflerimize de odaklanacağız. Dağkapı’da yapılacak olan 2. şehir hastanemiz ve Kadın Doğum Hastanemizin Bağlar Devlet Hastanesine dönüşmesi ile birlikte sağlık alanında Diyarbakır’ımızın devrimi inşallah tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.