Dolar 32,3423
Euro 34,7824
Altın 2.388,82
BİST 10.263,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

SAHTE FACEBOOK HESABI AÇIP DİYARBAKIRLI ESNAFTAN 15 BİN TL PARA İSTEDİLER

Diyarbakır’da esnaflık yapan Mehmet Taşkıran, adına sahte facebook hesabı açıp 15 bin TL isteyen M.K. adlı kişiden şikayetçi oldu. Emniyete intikal eden olay sonrası söz konusu kişinin Mersin’de oturduğu belirlenirken, şikayet üzerine hesabın kapatıldığı ortaya çıktı.

SAHTE FACEBOOK HESABI AÇIP DİYARBAKIRLI ESNAFTAN 15 BİN TL PARA İSTEDİLER
REKLAM ALANI
22 Eylül 2020 01:13
752

Merkez Bağlar İlçesi’nde kıraathane işleten Mehmet Taşkıran, 18 Eylül günü akrabalarının haber vermesi üzerine adına sahte facebook hesabı açıldığını öğrendi.

 

ARA REKLAM ALANI

Profil resmine kendi fotoğrafının konulduğunu ve paylaşım yapılarak “Bu kişi dolandırıcıdır. 15 bin TL’mi aldı. Tanıyanlar …. Numaradan bana ulaşsın” notu eklendiğini ifade eden Taşkıran, “Bu paylaşımı ayrıca ikinci el oto satışı yapılan bir siteye de vermişler. Bağlar Polis Karakolu’na giderek, adıma sahte hesap açan ve paylaşım yaparak itibarımla oynayan, dolandırıcılık yapanlardan şikayetçi oldum. Karakoldan arayıp söz konusu kişiye ulaştıklarını ve paylaşımı yapan kişinin M.K. adlı kişi olduğunu söylediler. Bu şahısla birlikte askerlik yaptık. Diyarbakır’a gelip misafirim de oldu. Ancak bir arkadaşı ile birlikte dolandırıcılık yapmaya başlamışlar. Arayıp telefonla da tehdit ettiler. Benim bu şahısla herhangi bir ticari ilişkim hiç olmadı” dedi.

 

Avukatı Fidan Ercan aracılığıyla şikayet dilekçesi hazırlayan Taşkıran, M.K. ve kendisini telefonla arayıp tehdit eden G. adlı kişinin yargılanmasını istedi.

 

Bu arada karakola yapılan şikayet sonrası hesabın kapatıldığı ve paylaşım yapılan sitelerden yazıların silindiği öğrenildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.