“Sağlıkçılar İle Kardeşlik Bağımız, Kader Ortaklığımız Var”
Dün öğlen saatlerinde Diyarbakır Kadın Hastalıkları, Doğum Ve Çocuk Hastanesi’nde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi üyelerinin hastanede verilen yemeklerle ilgili boykot kararı alması ile başlayan süreç devam ediyor.
(HABER: SEYFETTİN EKEN)
SES üyeleri ile aralarında tartışma yaşanan yemekhane personelleri Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.
Personeller adına basın açıklamasını Gıda Mühendisi Şeyhmus Parıltı yaptı.
Hastanede çalışan sağlıkçılar ile aynı kader bağına sahip olduklarını belirten personeller, onlarla kardeşlik bağları olduğunu ve kendilerinin de sağlık çalışanı statüsünde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
“ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ”
Sağlık camiasına geçmiş olsun dilekleriyle yapılan açıklamada Parıltı; “3 Ekim Pazartesi günü Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yemek dağıtımında görevli garson arkadaşımız ile hastane dışından bir şahıs arasında çıkan tartışmanın büyümesi neticesinde yaşanan üzücü olay sebebiyle bütün sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Dün 2 SES sendikası üyesinin hastane içerisinde dolaşıp yemeği boykot etmeyenlere yönelik baskı uygulaması üzerine başlayan tartışmada bir ayağından engelli olan eski çalışma arkadaşımızın korkuyla gaflette bulunması ile birlikte ardı arkası kesilmeden sağlıkçıya şiddet algısı yayılmıştır. Bizler ne silahı, ne şiddeti, ne tehditi, ne baskıyı savunmuyoruz. Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Bizler de sağlık emekçisiyiz ve sağlık emekçilerine yapılan ve yapılacak her türlü saldırıyı kınıyoruz. Bu olay tamamen yemekhanede yaşanan kargaşada haddini aşan birinin yaptığı yanlış bizlere mal edilemez. Üzüntülü olduğumuzu burdan belirtiriz” dedi.
“SAĞLIKÇILARA HİZMET İÇİN BURADAYIZ”
Dünden bugüne olayların bir parçası haline geldiklerine geldiklerini belirten Parıltı; “Hastanelerde çalışan diğer personeller emekçiyse biz neyiz, biz emekçi değil miyiz? İşçilik ve emekçilik konusunda bizde onlarla aynı statüyü paylaşıyoruz. İçimizde aşçı, bulaşıkçı, garson, şoför gibi 150 farklı meslek gruplarından arkadaşlar var. Bizler, ailelerimizle birlikte yaklaşık 700-800 kişinin geçiminden sorumlu insanlarız. Kimimiz yeni evli, kimimiz düğün arifesinde, kimimiz de hasta yakınıyız. Bizler sağlıkçılara hizmet için buradayız. Bizim hastanede temas etmediğimiz tek bir personel hasta ve hasta yakını yoktur ve tüm bu personelle aramızda bir kardeşlik bağı ve kader ortaklığı bulunmaktadır. Bugüne kadar tek bir olumsuz davranışımız olmamıştır. Twetter üzerinden oluşturulan algıların mağduru olduk” şeklinde konuştu.
“HADDİNİ AŞAN BİR KİŞİ YÜZÜNDEN İŞİMİZİ KAYBETMEK İSTEMİYORUZ”
Firma çalışanı diyerek sürekli hor görüldüklerini belirten Parıltı; “Hastanelerdeki yemek hizmeti işine başladığımız günder beri defalarca altını çizerek tekrar tekrar anlatmamıza rağmen bizden firma çalışanı diye bahsediliyor. Bu konuyu da aydınlatmak gerekiyor. Biz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Öğretmen Evi ve ASO bünyesinde hastanelere hizmet veren personelleriz. Bu talihsiz olayda haddini aşan biri yüzünden bizlerin haksız yere cezalandırılıp tümümüzün işimizi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmamız hususunu kamuoyu vicdanının kabul etmeyeceğini ümit ediyoruz. Yaşanan bu münferit ve talihsiz olay sebebiyle eski çalışma arkadaşımız adına tüm kamuoyundan tekrar özür diliyoruz. Bizleri dinlediğiniz için teşekkürler” diye konuştu.