Dolar 32,2952
Euro 34,6307
Altın 2.414,74
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Ramazan Hoca’nın Defnedileceği Yer Belli Oldu

Ramazan Hoca’nın Defnedileceği Yer Belli Oldu
REKLAM ALANI
31 Ocak 2024 23:37
591

Ulu Cami’de İslam’ı vatandaşlara anlatarak Diyarbakır’ın sembol ismi haline gelen ve İstanbul’daki iş yeri olan çay ocağında namaz kılarken kimliği belirsiz kişilerce bıçaklanarak öldürülen Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin’in defnedileceği yer belli oldu.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin, yarın (1 Şubat) 07.45 uçağıyla İstanbul’dan Diyarbakır’a getirilecek. Pişkin, Çifte Havuzlar mezarlığına defnedilecek.

ARA REKLAM ALANI

CENAZE SUR’DA DEFNEDİLECEK 

Cenazesi yarın sabah saat 10:00 gibi Diyarbakır Havaalanı’na gelecek olan Ramazan Hoca’nın, yarın öğle namazına müteakip Diyarbakır Ulu Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından Sur ilçesinde bulunan Çifte Havuzlar Mezarlığı’na defnedilecek.

TAZİYESİ HZ. HAMZA CAMİİ’NDE OLACAK

Ramazan Hoca’nın ailesi Kayapınar ilçesinde bulunan Hz. Hamza Cami’de (Gaziler Son Durak-Diyarbakır) taziyeleri kabul edecek.

DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCA KİMDİR?

1972 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Ramazan Pişkin, kentte “Filozof Ramazan” lakabıyla da tanınıyordu.

Eski bir videosunda İslamiyet’le ilgili kitaplar okuyarak kendini yetiştirdiğini söyleyen Pişkin, bir süre sonra çevresinden kendisine “Deli” diyenler olduğunu ve hakaretlere uğradığını belirtti.

2015 yılından beri başta Diyarbakır Ulu Cami olmak üzere camilerde yaptığı konuşmalarla tanınmaya başlayan Pişkin, sosyal medya platformlarında yayılan videolarıyla ünlü oldu. Pişkin’in öldürülmeden kısa süre önce İstanbul’a gelerek çay ocağı açtığı öğrenildi.

Pişkin, 2020 yılında haftada bir gün mezarlıklardaki ağaçları budayarak ve tespihçilere yardımcı olarak geçimini sağladığını söylemişti.

Ramazan Pişkin, 2022 yılında gözaltına alındı ve Elazığ’da bulunan Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü’ne yatırıldı. Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 27 Mayıs 2020’de açıkladığı kararda, Pişkin’in 6 ayda bir muayene olması şartıyla serbest bırakılması kararlaştırıldı.

Söz konusu mahkeme kararı ise, 8 Ocak 2017 tarihinde, Ulu Cami’yi ziyaret eden bir kadına yönelik ”Bu şekilde dolaşamazsınız, ince giyinmişsiniz, içinizi görüyorum” gibi sözlerle taciz, takip ve ifşa ettiği şikayetiyle başlatılan soruşturma ve “cinsel taciz suçu”ndan açılan davada verilmişti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.