Dolar 32,4894
Euro 34,7114
Altın 2.409,19
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

PANDEMİYE RAĞMEN EN İYİ HİZMETİ SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr Bülent İnceoğlu, pandemi döneminde hastanenin verdiği hizmetlerle ilgili istatistiki bilgileri açıkladı.

PANDEMİYE RAĞMEN EN İYİ HİZMETİ SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ
REKLAM ALANI
17 Mayıs 2021 18:10
2.952

Pandemi sürecinde doktor eksikliğine rağmen vatandaşların diş şikayetleriyle ilgili gereken tüm tedbirleri aldığını ve en iyi hizmeti sunduklarını aktaran İnceoğlu, Pandemi sürecinin bir şekilde sonlanması sonrasında vatandaşlara tam kapasiteyle ve daha kaliteli diş hizmeti sunmanın imkanına kavuşabileceğini söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Hastanenin hizmetleriyle ilgili açıklamada bulunan Başhekim İnceoğlu; “Bilindiği üzere dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgınının ülkemiz özelinde ilk vakanın geçen yıl Mart ayında ortaya çıkmasıyla beraber virüs yayılımı artmasın diye diş hizmetleri bütün yurtta durdurulmuştu. Yaklaşık 1 yıllık süreyle diş hekimliğinde aeresol oluşturucu işlemler(dolgu,kanal,diş temizliği,protez vb.) yapılmayıp sadece acil kapsamında hizmet sunumu gerçekleştirebildik. Ocak ayında filyasyonda olan arkadaşlarımızdan 20 hekimin kurum bünyesine dahil olması ve sağlık çalışanlarının aşılama hizmetlerinin gerçekleşmiş olmasından aldığımız güç ile diğer işlemlerde hizmet sunumunu da  hastane olarak kademeli ve kontrollü bir şekilde başlattık. Şubat ayında 24 bin 168 hasta girişine 735 bin performansa denk gelen içinde çekim ,dolgu, kanal tedavisi, diş temizleme, Ortodontik müdahaleler ve protez yapım işlemlerinin de bulunduğu hizmetler bütünü gerçekleştirdik. Mart ayı itibariyle artan tempomuzla 31 bin 875 hasta muayenesinin yanı sıra yine genel anlamda yukarıda bahsedilen işlemlerin toplamına denk gelen 1 milyon 615 bin performans aktivitesi gerçekleştirerek halkımıza sunulan hizmeti genişlettik. Bu hizmetlerimiz gelişerek devam etti. Nisan ayında 28 bin 146 hasta muayenesinin yanında 2 milyon 728 bin rakamına denk gelen hizmet sunumu gerçekleştirdik” dedi.

 

 

“YÜZDE 70 KAPASİTEYLE HİZMET EDİYORUZ”

 

Pandeminin etkisinin artarak devam ettiğini ve hastane olarak yüzde 70’ye yakın kapasiteyle vatandaşlara hizmet ettiklerini belirten Başhekim İnceoğlu; “Halen 50’ye yakın hekimimizin filyasyon görevleri nedeniyle hastane olarak şu an ancak yüzde 70  kapasiteyle hizmet verebiliyoruz. Yaklaşık 1 yıldır poliklinik hizmeti dışında hizmet sunulamamış olmasından kaynaklanan iş yükü birikiminin bizi beklediği gerçekliği düşünüldüğünde işimizin zorluğunun farkındayız. Yaptığımız düzenlemelerle özellikle kanal tedavisi alanında büyük sorunlar olduğunu tespit etmemiz üzerine endodonti birimlerinde hizmet sunumuna yoğunlaştık. Şubat ayında 2, Mart ayında 4, Mayıs ayında 6 ve Haziran ayında ise 7 olacak şekilde sadece kanal tedavisi yapılan endodonti birimlerini hastanemiz bünyesinde dizayn ettik. Daha önce 2 olan pedodonti (çocuk bölümü) birimimizi  Mart ayı itibari ile 4’e çıkardık. Protez hizmetlerimiz yine genel anlamda 5 klinik üzerinden verilmekte iken bu birim sayısını da Nisan itibariyle 7’ye çıkardık. Periodontoloji   uzmanlarımızın filyasyonda olması sebebiyle bu alanda verilmeyen hizmeti Uzman Doktor Diş Hekimi Esma Baran arkadaşımızın geri dönüşü ile vermeye başladık.Haziran ayı itibariyle bütün birimlerimizde gündüz poliklinik sayısını 2’ye çıkararak toplamda 8 gündüz poliklinik (Acil cerrahi girişim) hizmetiyle hizmete geçmenin alt yapısını tamamlamak üzereyiz. Bu düzenlemeyle aynı zamanda gece acil diş poliklinik yükünün azaltılmasını hedeflemekteyiz. Pandemi sürecinin bir şekilde sonlanması sonrasında inşallah tam kapasiteyle halkımıza çok daha yaygın ve kaliteli diş hizmeti sunmanın imkanına kavuşabilmenin arzusu içerisindeyiz” diye konuştu.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.