Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

MHP Lideri Bahçeli Deprem Bölgesine Geliyor

MHP Lideri Bahçeli Deprem Bölgesine Geliyor
REKLAM ALANI
14 Şubat 2023 12:39
226

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremden zarar gören 10 ili ziyaret edecek.

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Bugün partisinin meclis grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Lideri Bahçeli, malzemeden çalan müteahhit ve mühendisler ile onları denetlemeyenlerden mutlaka hesap sorulacağını belirtti.

 

Bahçeli, Türkiye nüfusunun yüzde 15.7’si, tarımsal alanın yüzde 14.5’i depremin yıkım alanında kaldığını ve şu ana kadar 31 bin 643 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

 

‘NÜFUSUN YÜZDE 15.7’Sİ YIKIM ALANINDA’

 

İkiz depremde 10 ilin etkilendiğini belirten MHP Lideri Bahçeli; “Son 100 yılda 27 Aralık 1939 Erzincan depremi 7.9, 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi 7.4, 6 Şubat Pazarcık depremi 7.7 ve Elbistan depremi 7.6 olarak gerçekleşmiştir. İkiz depremler 110 bin kilometrekarelik bölgede, 10 ilimizi, 113 ilçemizi, 6514 köyümüzü doğrudan doğruya vurmuştur. Türkiye nüfusunun yüzde 15.7’si, tarımsal alanın yüzde 14.5’i depremin yıkım alanında kalmıştır. Şu ana kadar 31 bin 643 kardeşimiz vefat etmiştir” şeklinde konuştu.

 

DEPREM BÖLGESİNE ZİYARET

 

Bahçeli açıklamasının devamında; “Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya’da milletimle tek yürek olacağım, tek ses olacağım, mahzun illerimizin ve mağdur vatandaşlarımızı, çalışmaların aksamasına fırsat vermeden sırayla ziyaret edeceğim. Biz her yerdeyiz, göz pınarlarından sicim gibi akan yaşlardayız, viraneye dönmüş gönüllerdeyiz, kimse var mı diye soran dillerdeyiz, beton blokların arasında can arayan, yetim yavruların başını okşayan, ailesini kaybetmiş mazlumların yanında duran, Fatiha okuyan, tabutlara omuz veren, milletimizin derdiyle dertlenen hem kahırlı hem sevdalı hem de kararlı yürekleriz” dedi.

 

‘DEVLET NEREDE?’ DİYENLER…

 

Kendisinin deprem bölgesinde olmadığını söyleyenlere de tepki gösteren Bahçeli; “Devlet nerede diyenlere de bir çift sözüm pek tabii vardır. “Deprem bölgesinde her şey var, sadece devlet yok” diyen kanı bozuklar size söylüyorum; devlet baktığınız ve bastığınız her yerde tüm heybetiyle, tüm haysiyetiyle, tüm hükümranlığıyla havidir, hakimdir, hadimdir. Devlet, depremzedeye ekmek dağıtan belediye başkanıdır, çorba kaynatan, yardım konvoylarının koordinasyonunu yapan, trafiği düzenleyen, asayişi ve güvenliği temin eden isimli isimsiz nice kahramandır. Gerçekleri çarpıtan, iğneyle kuyu kazar gibi yapılan çalışmaları sulandıran, devlet-millet dayanışmasını imalı sözlerle sakatlamaya gayret eden, sonra da kendisinin tanıtım ve takdimini yapmak için sağa sola sinyal yakan sahtekarları biliyor, görüyor, nefesimizin enselerinde olduğunu buradan duyuruyorum. Derler ya; sürüde koyunu olmayan çobanla uğraşır. Camide gözü olmayan imamla uğraşır. Hastaneye yolu düşmeyen doktorla uğraşır. Vatan sevgisi olmayan kalpsizler de devletle uğraşır” şeklinde konuştu.

 

‘AHBAP’ÇILAR VE BABALA’CILARA TEPKİ’

 

Yardım toplayan dernekler hakkında Bahçeli; “Devletin yapamadığı, yatıştıramadığı ve yetişemediği ne vardır da ahbapçılar va babalacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır? Devleti acz içinde gösterircesine sosyal medyaya üşüşenler bindikleri dalı kestiklerini ne zaman anlayacaklardır? Yardım ve desteklerin AFAD aracılığıyla yapılması en doğru yoldur” diye konuştu.

 

“MALZEMEDEN ÇALAN HIRSIZ MÜTEAHHİTLER HESAP VERECEK”

 

Yıkılan yapılarla ilgili olarak ihmali olanlarla ilgili de Bahçeli; “Malzemeden çalan hırsız müteahhitler, kurallara uymayan mühendisler, onları gerektiği gibi denetlemeyenler, imar rantından gözü dönen insanlık müsveddeleri mutlaka ama mutlaka hesap verecektir. Bugünler geçecektir, hiç kimse merak etmesin. Türkiye Cumhuriyeti devleti vaziyet almıştır. Vefat edenlerimizi geri getiremeyiz, ne var ki gelecekteki muhtemel felaketlerin sancılarını ve zararlarını bugünden en aza çekebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

YAĞMACI ÇIKIŞI

 

Yağma ve talan yapan namussuzların vatandaşlıktan çıkartılması, şayet yağmacılar sığınmacıysa hemen ülkelerine gönderilmeleri değerlendirilmelidir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.