Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Memur-Sen Genel Başkanından Diyarbakır’daki Belediyelerden Çıkarılanlara Ziyaret

Memur-Sen Genel Başkanından Diyarbakır’daki Belediyelerden Çıkarılanlara Ziyaret
REKLAM ALANI
4 Eylül 2024 19:39
148

MEMUR-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından haksız şekilde işten çıkartıldıklarını söyleyerek belediye binası önünde oturma eylemi yapan işçilere destek ziyaretinde bulundu. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından haksız şekilde işten çıkarıldıklarını söyleyerek belediye binası önünde kurdukları çadırda oturma eylemi yapan işçilere destek ziyaretinde bulundu. Çadır önünde Hizmet-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman ve işçiler tarafından karşılanan Yalçın, bir süre onlarla sohbet etti. İlk günden bu yana işçilerin yanında olduklarını belirten Yalçın, “Memur-Sen Genel Başkanı olarak, üyelerimizin buradaki arkadaşlarımıza selamlarını getirdim. Biz, soyadımız memur, soyadımız işçi olsa da adımız emekçi. İkimiz aynı işi yapıyoruz. Onun için burada bir emek mücadelesi veriliyor ve alın terine, emeğine sahip çıkmak isteyen insanlar, onur ve hasiyeti için burada bir direniş sürdürüyorlar. 70 gündür buradaki insanlar ekmeğini yeniden elde etmek için uğraşıyor. Çünkü yerel seçimlerinden sonra bunların hepsi ‘DEM’zede’ olarak burada ekmek mücadelesi veriyorlar. Çünkü belediyede emeklerine, ekmeklerine saygı duyulmak yerine emekleri, ekmekleri ellerinden alınarak aç sokağa terk edilmiş durumdalar” diye konuştu.

‘AZ ÖNCE BİR ÜYEMİZ 150 KİLOMETRE İLERİYE SÜRÜLDÜ’

ARA REKLAM ALANI

İşten atılan çalışanlarla ilgili hukuk mücadelesini sürdüreceklerini belirten Yalçın, “204 Hak-İş üyesi olmak üzere 389 kişi işten atılmıştı. Bugün yine, yeni sürgünler de var. Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar, Sur ve Ergani belediyeleri olmak üzere arkadaşlarımız bu anlamda zulümle karşı karşıyalar. Sürgün, yıldırma, mobbing, her şeyin alası var. Emek diyenler, ekmek diyenler, insan hakkı diyenler, insan onuru diyenler, emekçi diyenler, aslında gerçek yüzünü ortaya koymuş durumda. Onun için bu az önce ifade ettiğim terimler onların reklam yüzüydü, bu çadırdaki direniş onların gerçek yüzünü gösteriyor. Az önce Memur-Sen’e ait bir üyemiz Kulp’a, 150 kilometre ileriye sürülmüş. Onun da hak mücadelesini vereceğiz. Onunla ilgili dava sürecini yürüteceğiz. Onun için biz Memur-Sen ailesi olarak buradaki emekçi mücadelesini sonuna kadar selamlıyor ve yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.