Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Meme Kanseri ve Rahim Ağzı Kanserine Karşı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Meme Kanseri ve Rahim Ağzı Kanserine Karşı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi
REKLAM ALANI
7 Haziran 2024 13:19
143

Bağlar Belediyesi Bağ Evi’nde kadınlar için meme kanseri ve rahim ağzı kanserine ilişkin seminer düzenlendi. Eş Başkan Leyla Ayaz’ın da katıldığı seminerden 100’ü aşkın kadın yararlandı.

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ile KETEM ortaklığında meme kanseri ve rahim ağzı kanserine ilişkin bilgilendirme semineri düzenlendi.

ARA REKLAM ALANI

Seminere Bağ Evi’ndeki kursiyerlerin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. 100’ü aşkın kadının yararlandığı seminerde, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Leyla Ayaz,  Eşbaşkan Yardımcısı Jiyan Aslan, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Berktaş Açmaz ile Sağlık İşleri Müdürü Evin Serin Karabiber de yer aldı.

‘KENDİ KENDİNE MUAYENE ÖNEMLİ’

KETEM’den doktor Zekiye Ekin, meme kanseri ve rahim ağzı kanserine ilişkin görseller kullanarak, bilgilendirmede bulundu. Ekin,  meme kanseri,  belirtileri, risk faktörleri, risk oranları, meme kanseri tarama standartları ve korunmak için yapılması gerekenlere ilişkin bilgi verdi. Kadınların erken tanı için kendi kendine muayene yapmasının önemine dikkat çeken Ekin, bu muayeninin nasıl yapılacağını uygulamalı bir şekilde anlattı.

‘RAHİM AĞZI KANSERİNE KARŞI AŞI YAPILMALI’

Ardından rahim ağzı kanserine ilişkin sunum yapan Doktor Zekiye Ekin, virüs kaynaklı olan rahim ağzı kanserinin aşı ile engellenebileceğinin altını çizdi. Erken teşhisin önemine vurgu yapan Ekin, virüsü yenebilmek için bağışıklık sisteminin de güçlü tutulması gerektiğini söyledi. Rahim ağzı kanserinden korunma yöntemlerini anlatan Ekin, düzenli jinekolojik muayenene vurgu yaptı.

Seminer soru cevaplarla devam etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.