Dolar 32,3632
Euro 34,6871
Altın 2.392,25
BİST 10.163,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

MEHMETHAN PASAJI ESNAFININ TAHLİYESİ İÇİN KOMİSYON KURULACAK

Diyarbakır Sur Mehmethan Pasajı Esnafları, yıkım kararı verilen pasajla ilgili Vali Münir Karaloğlu ile görüşmelerinin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

MEHMETHAN PASAJI ESNAFININ TAHLİYESİ İÇİN KOMİSYON KURULACAK
REKLAM ALANI
7 Ocak 2021 15:37
563

Diyarbakır Sur’da bulunan ve Çevre ve Şehircilik tarafından yıkım kararı alınan Mehmethan Pasajı esnaflarının yıkımı durdurmak için Vali Karaloğlu ile görüşmelerinden de olumlu bir sonuç çıkmadı. Esnafların makul bir sürede pasajı boşaltmaları için ise komisyon kurulması kararı alındı.

 

ARA REKLAM ALANI

Esnaflar adına yapılan açıklamada Vali Karaloğlu ile geçen görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmadığı vurgulandı.

 

Vali Karaloğlu, pasajın yıkımının durdurulamayacağı yönünde görüş belirtirken, esnafların mağduriyet yaşamaması için ise Odası ile Esnaf Odasının da içinde yer aldığı bir komisyon kurulması yönünde bir karar alındığı ifade edildi.

 

PASAJ ESNAFI: “GÜCÜMÜZ YETMEDİ”

 

Esnafların yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Diyarbakır Sur Mehmethan pasajı esnafları olarak yaptığımız girişimlerin ardından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu bizlerle görüştü. Görüşmede Vali Beye “binamızın 2017 yılında kamunun ihtiyacı olmamasına rağmen kamulaştırıldığını, bulunduğumuz sokakta kamulaştırılan tek bina olduğumuzu, binamızın varlığının ne o tarihte ne de bugün herhangi bir proje önünde engel olmadığını, 28 aylık ecrimisil bedellerimizi ödediğimizi, binamızın yıkıldığı taktirde boş bir arsa olarak kalacağını, bugünkü Pandemi ve kış koşullarında gidecek yerimiz olmadığını “ ifade ettik ve bu nedenlerle” işyerlerimizin Bizlere satılmasını veya kiralanmasını” talep ettik. Vali Bey bugünkü koşullarda yasal açıdan bunun mümkün olmadığını belirtti. Görüşmede, Esnafın Taşınma ile ilgili ihtiyaçlarının, taleplerinin belirlenmesi ve makul bir süre içinde tahliyesi için Ticaret Odası ile Esnaf Odasının da içinde yer aldığı bir komisyon kurulması yönünde bir karar alındı. Sonuç olarak, Ankara’daki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarının, kamunun ihtiyacı olmamasına rağmen 2017 yılında yaptıkları bu gereksiz kamulaştırma işleminin mağdurları olarak iş yerlerimizi önümüzdeki günlerde boşaltacağız. Maalesef bütün çabalarımıza rağmen bu yanlış kararı değiştirmeye gücümüz yetmedi.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.