Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 29°C

Meclis’te Kobani Tartışması: “Erdoğan Olmasaydı Kobani Düşecekti” İddiası!

Meclis’te Kobani Tartışması: “Erdoğan Olmasaydı Kobani Düşecekti” İddiası!
REKLAM ALANI
22 Mayıs 2024 14:28
122

TBMM Genel Kurulu’nda DEM Parti Grubu’nun Meclis Başkanlığına sunduğu, ‘6- 8 Ekim Kobani Olaylarının Tüm Yönüyle Araştırılması’ başlıklı önergenin tartışıldığı sırada tansiyon yükseldi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Parti gruplarının, Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergeler bölümünde DEM Parti’nin, ‘6- 8 Ekim Kobani Olaylarının Tüm Yönleriyle Araştırılması’ başlıklı önergesinin görüşüldüğü sırada milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

ARA REKLAM ALANI

Önerinin gerekçesini açıklamak üzere söz alan DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Bu protestolar 25 Eylül’de başladı, neden ‘6 Ekim’ geçiyor, onu da bir soru olarak koyuyorum. 6- 8 Ekim’de genel kabul görenler, çünkü iktidar soruşturmuyor, kovuşturmuyor, failleri bulmuyor, yakalamıyor, ceza vermiyor. 54 ölüm ve bunların 47’si partimizden, HDP’li, partimizin üyeleri, yöneticileri” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN OLMASAYDI KOBANİ KURTULAMAYACAKTI’

DEM Parti milletvekillerinin açıklamaları üzerine söz alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, “Kobani meselesinde verilen cezaları değerlendirmek ayrıdır. Ama Kobani meselesi üzerinden özellikle o dönem hükümeti ve AK Parti’yi, bizim yaptıklarımızı görmezden gelerek, ters- yüz ederek, anlatmak da apayrı bir şeydir. Kobani, Tayyip Erdoğan olmasaydı kurtulmayacaktı, hiç kimse kusura bakmasın. Tayyip Erdoğan dedi ki, ‘Ben gerekirse asker göndereyim Kobani’ye.’ Siz burada dediniz ki, ‘Hayır, gitmesin.’ Daha sonra peşmergeleri ağır silahlarla oraya gönderen de o irade de Tayyip Erdoğan’ın iradesidir ve peşmergenin gidişinden sonra Kobani kurtuldu” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.