Dolar 32,3589
Euro 34,7115
Altın 2.436,69
BİST 9.991,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

MARDİN’DE YAPILIŞ SIRRI ÇÖZÜLEMEYEN BAKIR SABUNLUK BİN 500 LİRAYA SATIŞA ÇIKARILDI

Mardin’de bakır ustaları tarafından tek parça bakırla üretilen ve hala üretim sırrı çözülemeyen bakır sabunluk bin 500 liraya satışa çıkarıldı.

MARDİN’DE YAPILIŞ SIRRI ÇÖZÜLEMEYEN BAKIR SABUNLUK BİN 500 LİRAYA SATIŞA ÇIKARILDI
REKLAM ALANI
24 Kasım 2020 00:09
542

Mardin’de bakır ustaları tarafından tek parça bakırla üretilen ve hala üretim sırrı çözülemeyen bakır sabunluk bin 500 liraya satışa çıkarıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan tarihi bakırcılar çarşısında bakırcı esnafı olan Ahmet Özcan ve Mehmet Özcan kardeşler, dedelerinden kalma olduğunu söyledikleri Mardin’e has gelin sabunluğu olarak bilinen antika sabunluğun yapım sırrının hala çözülmediğini kaydetti. Antika gelin sabunluğuna bin 500 lira fiyat biçerek satışa çıkaran Özcan kardeşler, “Bakırcılık mesleğimiz, ayrıca tasarımcıyız. Dükkanda bulunan eşyaların hepsi elimizin altından çıktı. 8 yaşından beri babamla birlikte dükkana geliyordu. Şimdi 54 yaşındayım. Meslek değiştirmedik. Kendimizi bildik bileli baba mesleği yapıyoruz. Tek parçadan yapılmış dedemden kalma bir sabunluk bu. Mardin’e özgü gelin hamam çantasıdır. Eskiden bu olmadan Mardin’de gelinleri vermezlerdi. İçinde tarak, sabun, kese, lif ve ayaktaşı koyuyorlardı. Altta da delikler var. Sabun veya lifin suyu aksın diye. Bunun yapımında hiçbir kaynak izi yok. Makine yüzü görmemiş. Bin 500 liraya satacağım. Bunların ayakları vidalı değildir. Vidalı olanlar daha sonra yapılmış. Kendiliğinden perçinlenmiş, kesinlikle vida yok. Tamamı el yapımı ve eski, tam orijinal. Kapağını açmanın da bir sırrı var. Bu şekilde kimse açamaz. Bir mandalı var yana çevrildiğinde bu şekilde açılıyor. Hala bunun sırrını kimse çözemedi. Kaynaksız nasıl yapıldığını hiç kimse çözemedi. Meraklısı olursa bin 500 liraya satmayı düşünüyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.