Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 24°C

Kürtçe Röportaj Yaptığı İçin Görevden Alınan Şimşek’ten Açıklama

Kürtçe Röportaj Yaptığı İçin Görevden Alınan Şimşek’ten Açıklama
REKLAM ALANI
26 Eylül 2024 13:29
199

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMIAD) Başkan Vekili Nedim Şimşek, Kürtçe bir kanala verdiği röportaj nedeniyle dernekten disiplin kuruluna sevk edilmesi hakkında bir basın açıklaması yaptı. Şimşek, açıklamasında, dernek yönetim kurulunun bu kararı haksız ve ayrıştırıcı bir politika olarak değerlendirdiğini belirtti.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “KAMIAD kurucu genel başkan yardımcısı ve şu an başkan vekili olarak, Kürtçe yayın yapan ulusal bir kanala verdiğim röportaj nedeniyle dernekten disiplin kuruluna sevk edildim. Bu kararın gerekçesi olarak, röportajı dernek yönetiminden habersiz yaptığım iddia edilse de bu tamamen asılsız bir iddiadır. KAMIAD’ın WhatsApp grubunda bu konuyla ilgili belgeler mevcut. Sırf Kürtçe bir kanalda yer aldığım için bana karşı bir ayrıştırma politikası uygulanmaktadır.”

Şimşek, KAMIAD’ın kurulduğu süreçle ilgili detaylar paylaşarak, dernekleşme sürecinde aktif rol aldığını ve sektörel sorunların çözümü için önemli adımlar attıklarını vurguladı. Ancak son dönemde dernek yönetiminin, sadece belirli bir kesime hizmet eden kararlara imza attığını ve bu durumun meslektaşlarına fayda sağlamadığını belirtti.

Kürtçe röportaj sonrası yapılan yönetim kurulu toplantısında istifa etmesi yönünde baskı gördüğünü ifade eden Şimşek, “Toplantıya katıldığımda, gündemin Kürtçe kanala verdiğim röportaj olduğunu öğrendim. Oysa daha önce aynı kanala röportaj verdiğimde bu durum sorun edilmemişti. Bugün bu röportajın sorun edilmesini anlamış değilim. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum,” dedi.

Şimşek, son olarak, kendisine karşı uygulanan bu tutuma karşı dayanışma gösteren iş insanlarına teşekkür ederek, “Bu tür ayrımcı ve ırkçı tutumların sona ermesi için daha adil ve kapsayıcı politikalar geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum. İstifa kararımla birlikte, bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyım,” ifadelerini kullandı.

Şimşek, açıklamasında, kamuoyundan aldığı desteğin kendisine güç verdiğini belirterek, mücadelesine devam edeceğini söyledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.