Dolar 32,4237
Euro 34,7977
Altın 2.395,15
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Kayapınar Millet Kütüphanesi’nin Temeli Atıldı

Kayapınar Millet Kütüphanesi’nin Temeli Atıldı
REKLAM ALANI
27 Ekim 2022 17:58
1.907

Kayapınar Belediyesi tarafından ilçedeki gençlerin kütüphane ihtiyaçlarını gidermek amacıyla 2250 metrekare alan üzerine yapılacak Millet Kütüphanesi’nin temelleri atıldı. 

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Kütüphane’nin temelini atan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, İlçe ve gençler için yeni bir hizmetin temelini attıklarını ifade ederek, Kütüphane’nin 2023-2024 eğitim ve öğretim sezonunda hizmet vereceğini söyledi.

 

 

Eğitime Dost Kayapınar Belediyesi tarafından, Fırat Mahallesi’nde 2 bin 252 metre kare alan üzerine kurulan ve içerisinde Okuma ve Çok Amaçlı Salon, 5 adet derslik, Kütüphane Çalışma alanı, 360 kişilik Konferans Salonu, Kafeteryası ve 84 araçlık açık otoparkı bulunan Millet Kütüphanesi’nin temel atma töreni yapıldı.

 

Kütüphane’nin temel atma töreninde konuşan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif KARAMAN, İlçe ve gençler için yeni bir hizmetin temelini attıklarını belirterek, “Kendi adımıza çok sevinçliyiz. Gençlerimizle hangi noktada temas edersek onlarla nerede bir araya gelsek bizden bu şekilde içinde okuma salonlarının, rahat ders çalışabildikleri, kitaba, bilgisayara, internete erişebildikleri, odalar, mekanlar, masalar ve sıralar istiyorlar. Bunlarla ilgili malumunuz daha önce yapılmış birçok yerimiz var. Prof. Dr. Aziz Sancar Halk Kütüphanesi bunlardan bir tanesi. Yeni açılan birçok bilgi evimiz var. Hafta sonu Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı toplu açılışlar içinde yer alan Eğitim Akademimiz bunlardan yalnızca bir tanesi” diye konuştu.

 

 

“GENÇLERİMİZİN TALEPLERİNİ DİNLİYOR VE HİZMETLERİMİZDE YER VERİYORUZ”

 

Gençlerin taleplerini yerine getirdiklerinin altını çizen KARAMAN, şunları söyledi: “Gençlerimiz ne arıyor? Bunu niçin istediklerini sorduğumuzda; “Ben ev ortamında ders çalışmak istemiyorum. Ama yeterli motiveyi bulamıyorum. Bu tarz çalışma salonlarında bulunduğumuz zaman motivasyonumuz artıyor. Daha aralıksız ders çalışabiliyorum. Evin belki sıkıcılığından kurtuluyorum. Evde olmayan ortamı buluyorum” gibi birçok sebeple bu hizmeti bizden istiyorlar.

 

MİLLET KÜTÜPHANESİ 2 BİN 250 METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULACAK

 

Bugün temeli attığımız bu noktada yaklaşık 2 bin 250 metrekare kapalı alan inşa edilecek. Bunun içerisinde kütüphaneler var. Okuma ve çalışma salonları, 360 kişiye hitap edecek bir anda onları misafir edebileceğimiz konferans salonumuz var. Hemen bitiminde yaklaşık 100 araçlık otopark inşa edeceğiz. Otoparkın dışında yukarıya doğru olan boş alanının peyzajını yaparak, dışıyla da görsel bir bütünlük arz edecek şekilde halkımızın özellikle de gençlerimizin istifadesine sunmuş olacağız.

 

 

“AÇIK VE KAPALI KAFETERYA YAPILACAK”

 

Açık ve kapalı bir kafeteryamız olacak. Hem yazın hem kışın gençlerimizin rahat edebileceği bir ortam sunacağız onlara. Kendi anne ve babaları veya dışarıdan burada gelip oturmak isteyen, kütüphane hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız için de bu kafeterya hizmetini sunacağız. Ben bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bir dahaki eğitim ve öğretim sezonuna çok rahat şekilde yetişecek şekilde hazırlığımızı yaparak, vatandaşımızın evlatlarımızın hizmetine sunalım istiyoruz.”

 

 

Açıklamasının ardından Karaman, butona basarak, Millet Kütüphanesinin temeline ilk harcı attı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.