Dolar 32,2104
Euro 34,7705
Altın 2.450,25
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Kayapınar Belediyesi 36 Bin Fidan Dağıttı

Kayapınar Belediyesi 36 Bin Fidan Dağıttı
REKLAM ALANI
8 Aralık 2022 21:16
233

Kayapınar Belediyesi Sera ve Fidanlık alanında üretilen 100 bin adet Menengiç, Badem, Kayısı ve Çam fidanından 36 bini bugün dağıtıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, Hedeflerinin, gelecek nesillere daha yeşil, daha yaşanabilir, meyvenin ve üretimi devam eden ağaçların bol olduğu bir ortam bırakmak olduğunu söyledi.

 

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi, Sera ve Fidanlık alanında kendi öz kaynakları ile yetiştirdiği 100 bin adet Menengiç, Badem, Kayısı ve Çam Fidanının 36 bini bugün düzenlenen tören ile dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Belediyeye ait Sera ve Fidanlık alanında düzenlenen dağıtım törenine; Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, Kayapınar merkez ve kırsal mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Sera’da, Kayapınar’ı güzelleştirmek, Diyarbakır’ı daha renklendirmek, gelecek nesillere fidanlar, ağaçlar, yeşil alanlar daha zengin görsel peyzaj alanları bırakmak için yoğun bir şekilde mesai harcadıklarını söyledi.

 

“36 BİN ADET FİDAN DAĞITTIK”

 

Tamamen kendi öz kaynakları ile ürettikleri Menengiç, Badem, Kayısı ve Çam fidanı dağıtımı yaptıklarının altını çizen Karaman, “Yaklaşık 36 bin fidan dağıtacağız. İstiyoruz ki, Gelecek nesillerimize daha yeşil, daha yaşanabilir, meyvenin ve üretimi devam eden ağaçların bol olduğu bir ortam bırakalım. Bunun için geldiğimiz günden beri hem mesai arkadaşlarımız adına hem maddi imkanlar ölçüsünde bu seramızı desteklemeye gayret ediyoruz. Ben bu anlamda 6 aydır yoğun çalışan Park Bahçeler Müdürlüğümüze, Seramızın ekibin başında duran ve çalışma arkadaşlarımıza sizlerin huzurunuzda hasetten teşekkür ediyorum. Soğulsunlar sıcak ve soğuk havalarda dahi çalışıyorlar. Birçok parkımızda yeşil görsel anlamında çok güzel noktalar oluşturuyorlar. Burada bir yandan üretimi yapıyoruz, bir yandan da sahaya tatbik ediyoruz. Bugün vatandaşlarımıza dağıtığımız fidanlarla da bugün değil ama 5-10-20-50 yıl sonra gelecek kuşaklara devredilmesinin alt yapısını oluşturuyoruz. İleride büyüyecek Badem, Kayısı, Menengiç fidanının yemişinden gelecek nesillerimiz faydalanacak. Bizi de bir gün hayır duası ile anmalarının dışında bir beklentimiz yok. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Emekleri daim olsun” diye konuştu.

 

Başkan V. Karaman’ın konuşmasının ardından 36 bin adet Fidanın dağıtımı gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.