Dolar 32,4593
Euro 34,8389
Altın 2.433,35
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

KARACADAĞ KALKINMA AJANSI HİZMET BİNASI AÇILIŞ VE FİNDES TANITIM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği kapsamında ilimizi teşrif eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Karacadağ Kalkınma Ajansı Hizmet Binası Açılış ve Stratejik İmalat Sektörlerine Finansman Desteği (FİNDES) Tanıtım Programı düzenlendi

KARACADAĞ KALKINMA AJANSI HİZMET BİNASI AÇILIŞ VE FİNDES TANITIM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
REKLAM ALANI
3 Eylül 2021 14:54
1.565

Bakan Mustafa Varank, Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Diyarbakır’ın potansiyelini ortaya çıkaracak çok önemli projelere imza atacaklarını söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Bakan Varank, geniş çaplı analiz ve değerlendirmeler sonucunda içeriği belirlenen yeni bir destek programını ilan ettiklerini belirterek, “Toplam bütçesi 50 milyon lira olan bu destek programıyla belirlenen sektörlerdeki sanayicilerimizin kullanacağı kredilerin finansman maliyetini Ajans olarak karşılayacağız.” şeklinde konuştu.

 

Karacadağ Kalkınma Ajansının yeni binasının açılışını gerçekleştirdiklerini ve Ajansın, Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki imalat sanayisi işletmelerinin kullanımına sunduğu yeni finansman desteğini açıkladıklarını dile getiren Varank, “Dijital ve teknolojik dönüşüm odaklı projelerde kullanılacak bu kaynakla işletmelerin ve ilin ekonomisinin büyümesini hızlandıracağız.” ifadelerini kullandı.

 

Vali Münir Karaloğlu yaptığı konuşmada Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın stratejik imalat sektörlerindeki işletmelerin yeni bir finansal metotla desteklenmesinin önemli olduğunu söyledi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın mevzuatta yaptığı değişikle yatırımcının kullandığı kredinin faizini üstlenilerek banka ile muhatap edilmesinin doğru metot olduğunu vurgulayan Karaloğlu, bu yöntemle kalkınma ajanslarının çalışmalarının ileri bir noktaya taşınacağını belirtti.

 

 Karaloğlu, şöyle konuştu; “Şanlıurfa ve Diyarbakır’da sayılan stratejik imalat sektörlerinde üst limit 2,5 milyon lira olmak üzere kredi kullandıracağız. Faizini biz karşılayacağız; ilk 6 ay ödemesiz olacak sonra 18 ay her 3 ayda bir vatandaş banka ile muhatap olduğu için parasını bankaya yatıracak, ödeyemezse de yine banka onun diğer işlemlerini yürütecek. Ajansın bir sorumluluğu olmayacak, son derece çağdaş, son derece işlevsel bir destek olacak.”

 

 

“GENÇLİĞE İŞ OLUŞTURMAMIZ LAZIM”

 

Yeni hizmet binası ile yatırımcılara sağlanan finansal desteğin hayırlı olması temennisinde bulunan Karaloğlu, “Urfa ve Diyarbakır’da çok genç yoğun bir nüfusumuz var. Bizim bu gençliğe iş yaratmamız lazım, iş oluşturmamız lazım. Onun yolu da özel sektörü desteklemekten geçiyor.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Tanıtım Programına Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Vakıf Katılım AŞ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Taban, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral ve Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan da katıldı.

 

Konuşmaların ardından Stratejik İmalat Sektörlerine Finansman Desteği programına başvurusu uygun bulunan yatırımcılara kredi tahsisi için Vakıf Katılım AŞ ile Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında protokol imzalandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.