Dolar 32,3800
Euro 34,7251
Altın 2.424,71
BİST 10.005,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

İZMİR’DE YAŞANAN DEPREM, HEPİMİZİ YASA BOĞDU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, İzmir’de yaşanan ve giderek can kaybının arttığı depremle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İZMİR’DE YAŞANAN DEPREM, HEPİMİZİ YASA BOĞDU
REKLAM ALANI
3 Kasım 2020 19:09
1.367

MHP Diyarbakır İl Başkanı Kayaalp, yaptığı açıklamada MHP teşkilatlarının her zaman hazır kıta olduğunu ve ülkemizin herhangi bir noktasında meydana gelen veya gelecek her türlü olayda elini taşın altına koymaya hazır olduğunu söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Ülke olarak yasta olduklarını belirten MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: ‘Öncelikle bu elim deprem hadisesi sonrası hayatlarını kaybeden tüm yurttaşlarımıza, Cenabı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi, bir kez daha iletiyoruz. İzmir’de yaşanan, birçok il, ilçe ve yerleşim bölgesinde hissedilen deprem, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Yaklaşık 15 saniye süren, Merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar ilçesi açıkları olan ve 6,6 büyüklüğündeki depremde can kaybımız, bugün itibarıyla 102’ye yükselmiş durumda. Yaralanan 994 vatandaşımızdan, 147’sinin tedavisi çeşitli hastanelerde devam ediyor. Tedavisi süren 147 vatandaşımızdan 12’sinin yoğun bakımda, 5’inin durumunun ağır olduğu bilgisini Sayın Sağlık Bakanımız açıkladı. Arama ve kurtarma çalışmaları 17 binadan 13’ünde tamamlanırken, 4 binada ise halen sürüyor.”

 

CENABI ALLAH’TAN UMUDUMUZU HİÇ BİR ZAMAN KESMEDİK

 

Cenabı Allah’tan hiçbir şart ve koşulda, umutların kesilmeyeceğini bu deprem hadisesinde, üst üste yaşanan mucizelerle, bir kez daha müşahede etmiş bulunmaktayız. Nitekim depremin beşinci günü olan Salı günü, tam 91. saatte yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nda kurtarma ekipleri, 3 yaşındaki Ayda Gezgin isimli kızımızı canlı olarak enkazdan çıkardılar. Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan kızımızın sağlık durumunun iyi, tomografisinin temiz çıktığı ve kırılmayla ezilmenin olmadığı öğrenildi. Tam 91 saat sonra, üstelik de 3 yaşında bir çocuğumuzun depremden sapasağlam ve üstelik de hiçbir yara bere almadan çıkmış olması, hepimizi sevindirirken, bütün yurdumuzda duygu sağanağı yaşandı.

 

DEVLETİMİZ BÜTÜN BİRİMLERİYLE DEPREM BÖLGESİNDE

 

Kayaalp, şöyle devam etti: “Deprem hadisesi, hepimizi derinden üzmüştür. Devletimiz ve Milletimiz, bu elim olayda örnek bir duruş sergileyerek, bütün kurum ve kuruluşlarıyla, depremzede kardeşlerimizin yardımına koşmuştur. Devlet büyüklerimiz, İzmir’e giderek, depremzede vatandaşlarımızın acısını paylaşmıştır. Sağlık Bakanlığımız, AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma Timlerimiz (JAK), Bakanlıklarımız, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Emniyet teşkilatı, kısacası devletimizin bütün birimleri, deprem hadisesinin yaşanmasından itibaren, takdire şayan bir çaba ve gayret göstererek, koordineli bir çalışma gerçekleştirmekteler. Toplam 1712 çadırın kurulumu tamamlanırken, deprem bölgesine sevk edilen 38 mobil baz istasyonunun tamamı kurulmuş durumda. Hasarlı binalar dışında, depremden etkilenen tüm bölgelere Pazar günü itibarıyla elektrik arzı da sağlanmış bulunmakta.”

 

MHP TEŞKİLATLARI OLARAK TEYAKKUZDAYIZ

 

Kayaalp, elim hadisenin yaşanmasını müteakiben, tüm yurt genelinde MHP ve Ülkü Ocakları Teşkilatlarının teyakkuza geçtiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Acı hadisenin yaşanmasını takiben, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve kurmayları, an be an İzmir’de yaşanan gelişmeleri takip etmekte ve yetkililerden gelişmelerle ilgili olarak bilgi almaktadır. Genel Başkanımızın talimatıyla, bazı genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, Ege ve Marmara Bölgesinde bulunan İl ve İlçe Başkanlarımız ile Ülkü Ocakları mensuplarımız, derhal İzmir’e hareket edip, depremzede vatandaşlarımızın yardımına koşarak, arama kurtarma çalışmalarına bizzat katıldılar. Bunun yanı sıra, tüm yurt genelinde MHP teşkilatları olarak, teyakkuz halindeyiz ve üzerimize bir görev düşmesi halinde, derhal harekete geçmeye hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, Cenabı Allah’tan, rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, saygıdeğer halkımıza, en kalbi duygularımızla geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

 

HABER: NUSRET BİLGİÇ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.