Dolar 32,1987
Euro 34,9800
Altın 2.515,60
BİST 10.928,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

İstanbul’da Diyarbakır Tanıtım Günleri Yapılıyor

İstanbul’da Diyarbakır Tanıtım Günleri Yapılıyor
REKLAM ALANI
15 Aralık 2023 00:22
256

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı(DİTAV) işbirliğiyle düzenlenen Diyarbakır Tanıtım Günleri Atatürk Havalimanı etkinlik alanında  başladı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Kültürel değerlerin tanıtıldığı ve 14-17 Aralık tarihleri arasında devam edecek olan etkinlikte, Diyarbakır’ın kültürü, gastronomisi, doğal güzellikleri, kültürel kıyafetleri, yöresel lezzetleri ziyaretçilere tanıtılacak.

 

Yapılan etkinliğe Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, AK Parti Milletvekili Suna Kepolu Ataman, eski Bakanlardan Abdulkadir Aksu, M. Salim Ensarioğlu, DİTAV İstanbul Şube Başkanı Aydoğan Ahıakın, İstanbul Valisi Davut Gül, Diyarbakır’ın 15 ilçe belediyesi ve bazı kaymakamlar ile vatandaşlar katıldı. Kurdele kesiminin ardından Diyarbakır Yöresel Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle tanıtım günleri başladı.

1995 yılından beri etkinlikler yaptığını belirten DİTAV İstanbul Şube Başkanı Aydoğan Ahıakın; “İstanbul’da genel merkezimiz Ankara’da şubelerimizle birlikte 1995 yılından beri etkinliklerimizi düzenliyoruz. Bugün de çok kıymetli Diyarbakır valimizin, büyükşehir belediyemizin destekleriyle birlikte İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda ilk defa Diyarbakır tanıtım günlerimizi inşallah burada siz değerli kıymetli hemşerilerimizle gerçekleştiriyoruz. Tanıtım günlerimize Diyarbakır’ımızın anlatmakla bitmeyecek yöresel lezzetlerini bu salonumuzda kültür salonumuzun hemen yanında değerli hemşerilerimizin yöresel lezzetlerimizi satın alma ve tatma konusunda bir alan hazırlandı” dedi.

“DİYARBAKIR TARİHİ VE GASTRONOMİ ŞEHRİDİR”

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, burada yaptığı açıklamada; “Evet bugün İstanbul’umuzda Diyarbakır günlerini sizlerle beraber paylaşmaktan, yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hakikaten çok güzel dolu dolu 4 günü birlikte yaşayacağız. Diyarbakır’ımızın tarihi 12 bin 500 yıl geriye gider. O tarihten bugüne de 33 medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. O yüzden bu 33 medeniyetin Diyarbakır’ımızda izlerini ve eserlerini görmeniz mümkündür. Diyarbakırımız Unesco dünya kültür mirasına 2 eserle imza atmış bir şehir. Birincisi Diyarbakır Sur’larımız ki Çin Seddi’nden sonraki en büyük Sur’lar ve Dicle nehrimizin kenarlarındaki Hevsel Bahçelerimiz. Diyarbakır sadece tarihi ve inanç şehri değil, aynı zamanda bir gastronomi şehridir. Biz 48 ürünle coğrafi işaret almış tescili ürüne sahibiz. Kısaca ifade etmek gerekirse bunlardan biri Diyarbakır karpuzumuzdur. Yine Diyarbakır pirincimizdir. O da bize ait tescilli ürünümüzdür. Yine Diyarbakır’ımızın örgü peyniri, burma kadayıfı, kaburga dolması, ayvalı kavurması bu şekilde 48 ürünümüz var coğrafi işaret tescili almış. Huzur, güven ve istikrarla beraber Diyarbakır’ımızda hem kamu hizmetlerimiz hızlı bir şekilde her alanda devam ediyor, hemde özel sektör yatırımları ilimizde Allah’a şükür devam ediyor” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.