Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

HÜDAPAR’dan Kuzey Irak’a Çıkarma

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Irak Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil’e (Hewler) geldi.

HÜDAPAR’dan Kuzey Irak’a Çıkarma
REKLAM ALANI
9 Ocak 2022 21:05
1.852

Genel Başkan Yapıcıoğlu, Erbil’deki temaslarının birinci gününde KDP Genel Başkanı Mesut Barzani ile bir görüşme gerçekleştirdi.

 

ARA REKLAM ALANI

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. HÜDAPAR Erbil temsilciliğinden alınan bilgiye göre görüşmede Irak parlamento seçimlerinde KDP’nin elde ettiği başarı tebrik edildi. Oluşan yeni meclis aritmetiğinin gerek merkezi Irak Hükümetini nasıl şekillendireceği gerekse de Kürdistan bölgesine nasıl yansıyacağı üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca sel felaketi ile DEAŞ ve PKK saldırıları sonucu yaşanan can kayıpları için bir kez daha taziye dilekleri iletildi. Gerek Türkiye’de gerekse Irak’ta mevcut siyasi durum üzerinde karşılıkla görüş alış verişinde bulunuldu. HÜDA PAR ve KDP arasındaki ilişkilerin karşılıklı olarak gelecekte daha da geliştirilmesi konusundaki ortak görüşe varıldığı öğrenildi.

 

 

“İSLAMİ HAREKET PARTİSİNİ ZİYARET ETTİ”

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkenti Erbil’de, İslami Hareket Partisi (Bizûtnewey Îslamî) Partisi Başkanı Şeyh İrfan Ali Abdulaziz ile bir araya geldi. Ziyarette, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nu İslami Hareket Partisi Başkanı Abdulaziz ve parti üyeleri karşıladı.

 

HÜDA PAR Erbil temsilciliğinden yapılan açıklamada, özelde Kürdistan genelde ise İslam coğrafyasında yaşanan gelişmeler hususunda görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edildi. Açıklamada, “Bizûtnewey Îslamî Lideri İrfan Ali Abdulaziz’i partisinin Erbil ofisinde genel merkezinde ziyaret ettik. Sıcak ve samimi bir ortamda yaptığımız görüşmede, özelde Irak ve Kürdistan, genel de ise İslam coğrafyasının dört bir tarafındaki siyasi gelişmelerin gündeme geldiği görüşmemizde ortak sorun ve sıkıntılar ile çözüm yolları üzerinde etraflıca bir değerlendirme yapma fırsatı bulduk. Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “İslam ülkelerinin iç barışı ve adaleti tesis etmekteki zorlukları aşması için aynı esas ve gayelerle halkının hizmetine talip olan siyasi partilerin birbirleri ile olan işbirliği ve ortak hareket etme iradesinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladık. Karşılıklı tecrübe paylaşımı ve fikir alışverişinde bulunduğumuz Bizûtnewey Îslamî partisi ile ikili ilişkilerimizin gelecekte daha da güçleneceğine inanıyorum” denildi.

 

 

“KÜRDİSTAN PARLAMENTOSU BAŞKAN YARDIMCISI HAWRAMİ İLE GÖRÜŞME”

 

Erbil’de ziyaret ve temaslarına devam eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hêmin Hawrami ile bir görüşme gerçekleştirdi. Parlamentodaki ziyarette HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nu, Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hawrami karşıladı. HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hawrami, Parlamento ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.