Dolar 32,4517
Euro 34,8289
Altın 2.418,82
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

HÜDAPAR’dan Diyarbakır’da Aksa Tufanı’na Destek Mitingi

HÜDAPAR’dan Diyarbakır’da Aksa Tufanı’na Destek Mitingi
REKLAM ALANI
16 Ekim 2023 00:50
247

HÜDA PAR tarafından düzenlenen Kudüs Tufanı’na Destek Mitingi’ne Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda on binlerce kişi katıldı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, düzenlenen mitingde bir konuşma yaptı.

ARA REKLAM ALANI

Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik yapmış olduğu saldırılara karşı ciddi adımların atılması gerektiğini belirten Dinç, söz konusu saldırıların durdurulması ve siyonist işgal rejimine yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi.

Hükümete ve İslam dünyasının liderlerine çağrıda bulunan Dinç, siyonist işgal rejimine karşı İslam ülkelerinin somut ve uygulanabilir adımlar atması gerektiğine dikkat çekti.

Aksa Tufanı operasyonunu gerçekleştiren mücahitlere selam ederek konuşmasına başlayan Dinç, “Selam olsun Aksa Tufanı Harekâtı ile Siyonistlerin kâbusu olanlara. Selam olsun kollarında yavrularının parçalanmış bedenlerini taşırken dahi Kudüs muhafızlığını yapanlara! Ve selam olsun meydanlara akın edip yüreği Kudüs’te atan Diyarbakırlı hemşerilerime! Allah’ın selamı; ruhuyla, bedeniyle ve tüm kalbiyle Kudüs’e destek olanların üzerine olsun.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Filistin Sağlık Bakanıyla bir araya gelen Dinç, “Bundan birkaç gün önce Ankara’da mecliste Filistin Sağlık Bakanı ile bir görüşme sağladık. Bize şunu söyledi; ‘Aksa Tufanı Harekâtının başlamasından hemen sonra dünyada hiçbir yerde Filistin’e destek gösterileri yok iken, Diyarbakır’da yürüyüşler yapıldı. Bu bizi çok memnun etti’ diye memnuniyetini ve dile getirdi. Bu meydanlar Filistinli mücahitleri sevindirirken terör şebekesi Siyonistleri ve uzantılarını da kahretmektedir.” şeklinde konuştu.

“AKSA TUFANI HAREKÂTI 75 YILDIR YAPILAN ZULÜMLERİN OLUŞTURDUĞU ÖFKENİN TUFAN OLUP PATLAMASIDIR”

Filistin’de yaşanan siyonist vahşetten ve Müslümanların mazlumiyetinden söz eden Dinç, “Mescid-i Aksa’da yaşanan zulümleri duyurmalıyız. Bugün Diyarbakır’dan, İstanbul’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından Aksa’da yaşanan zulümleri duyurmak için buradayız. Filistin’de insanlık suçu işleniyor. Siviller, yaşlılar, kadınlar ve kucağındaki bebeklerle beraber katlediliyorlar. Hastaneler, Ambulanslar ve insani yardım konvoylarını bombaladılar. Gazze’ye binlerce ton bombalarla yakılıp yıkılıyor. 75 yıldır terör şebekesi bu vahşeti işliyor. Filistin Halkı kendi başının çaresine bakmak için işgalcilere tufan olmak zorunda kaldılar. Ama düşmanlarına benzemediler. Çocukları öldürmediler. Aksa Tufanı harekâtı 75 yıldır yapılan zulümlerin oluşturduğu öfkenin tufan olup patlamasıdır. Son bir aydır Filistinliler; uluslararası kamuoyuna, Birleşmiş Milletlere, İslam ülkelerine çağrıda bulunuyorlar. Kimse, kınamadan başka bir şey yapmadı. Tarih, işgalci siyonistlerin bir kedisi ölse hoplamaya hazır olanlar ile Filistin’de binlerce çocuğun katledilmesine sesiz kalanları unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“MALIMIZLA, CANIMIZLA VE HER TÜRLÜ İMKANLARIMIZLA LEBBEYK YA AKSA DİYORUZ.”

Filistin halkının ve Mescidi Aksanın safında yer aldıklarını belirten Dinç, “Aksa Tufanı Harekâtı, Yevmül Furkandır. Hak ile batılın ayan beyan görünmesidir. İşgalci katillerle onlara karşı direnen yiğitlerin mücadelesidir. İşgalciler ile topraklarını savunmaya çalışanların direnişidir. Bir tarafta her türlü mukaddesatı çiğneyen barbarlar, diğer tarafta ümmet adına kutsallarımızı canları pahasına korumaya çalışan kadınlar, erkekler ve hatta çocuklar var. Bir tarafta çok güçlü silahlara sahip, süper güçlerin şartsız açık desteğini alan katiller; diğer tarafta elektriksiz, susuz, ekmeksiz, ilaçsız bırakılan mazlumlar var. Bir tarafta terör şebekesi siyonistler, diğer tarafta iliklerine kadar zulme uğramış mazlumlar var. Bu meydanlarda tarafımızı belirlemek için buradayız. Hepimiz Filistin halkının yanındayız. Malımızla, canımızla ve her türlü imkanlarımızla Lebbeyk ya Aksa diyoruz.” şeklinde konuştu.

“KUDÜS MESELESİ ÜMMETİN MESELESİDİR”

Kudüs meselesinin ümmetin ve tüm insanlığın meselesi olduğunu ifade eden Dinç, “Kudüs Meselesi ümmetin meselesidir. Bize diyorlar ki niye Kudüs denince yerinizde duramıyorsunuz. Kudüs meselesi öncelikli meselemizdir. Kudüs namusumuzdur. Kudüs direniş ruhumuzdur. Kudüs’ü muhafaza etmek cihadımızdır. Kudüs meselesi, Filistin ile işgalci İsrail meselesi değildir. Arap ile Yahudi meselesi de değildir. Hamas ile işgalci İsrail meselesi de değildir. Kudüs meselesi akide meselesidir, ümmetin ve tüm insanlığın meselesidir. Kudüs özgürleşirse insanlık özgürleşir ve sömürgeden kurtulur. İşgalci terör şebekesi olduğu müddetçe yeryüzünde adalet sağlanmaz ve kölelik bitmez. Biz de Kudüs mücahitleri ile birlikte köleliğe dur diyoruz.” dedi.

“AKSA’DA MUKADDESATLAR ÇİĞNENİYOR, NAMUSLAR TALAN EDİLİYOR, KÜÇÜCÜK BEBELER KATLEDİLİYOR”

İşgal çetelerinin yapmış olduğu sivil katliamlarına sessiz kalınmaması gerektiğini belirten Dinç,  “Ey Selahhadin’in Eyyübi’nin torunları, Aksa kollarını açmış sizi bekliyor. Aksa, kokunuzu özlemiş, yüreği dağlanmış bir şekilde Selahaddin’in evlatlarını arıyor. Aksa’da mukaddesatlar çiğneniyor, namuslar talan ediliyor, küçücük bebeler katlediliyor. Havadan, karadan ve denizden bombalar yağıyor. Fosfor bombaları kullanılıyor. İnsanlık suçu işleniyor. Ey Şeyh Saidin Torunları Kudüs özlemle sizi bekliyor. Kudüs çime jey şimado. Kudüs pawey piyadon xwonu. Kudüs vendenu! Hewar keno! Vonu biri kınarı mı. Kom kınarı mıdı bo xelasi esta. Ey Kudüs!! ma piro; maldıxwı reydi, gondixwı reydi, gedondı xwi reydi haziri… Dawa toriz qırboni.. Ey kudüs!!” ifadelerini kullandı.

Siyonist terör rejimine de seslenen Dinç, “Ey Siyonist terör şebekesi ve uzantıları! Attığınız iftiralarla ve medyada oluşturduğunuz kirli algılarla kendinizi temizleyemezsiniz. Zulmünüze yer ve gök şahittir. Sırtınızı ABD’ye veya silahlarınıza dayanmış olabilirsiniz. Ancak sırtını yerin ve göğün Rabbi olan Allah’a dayayanlar sizi kahredecektir. Gargat ağacının arkasına saklanmanız da sizi kurtaramaz.” dedi.

 

“ANKARA’DAKİ TERÖR ŞEBEKESİNİN ELÇİSİ SINIR DIŞI EDİLMELİ”

Hükümete ve İslam dünyasının liderlerine çağrıda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Dinç, son olarak şunları kaydetti; “Çağrımız! Ey gençler, anneler, babalar! Artık her biriniz birer Selahaddin-i Eyyübi’siniz. Kudüs Muhafızısınız. Keskin kaleminizle Kudüs’ü yazın. Şiirlerinizle Kudüs’ü kalplere nakşedin. Tuvale vurulan fırçalarınızla Kudüs’ü resmedin. Marşlarımız Kudüs olacak. İslam ülkelerine ve tüm insanlığına çağrımız; İslam ülkeleri somut ve uygulanabilir adımlar atmalıdır. Vicdanı sönmemiş ülkeler terör şebekesi siyonistlerle her türlü diplomatik, askeri ilişkilerini kesmeli ve onlara somut yaptırımlar uygulanmalıdır. İşgalci İsrail’de olan büyükelçimiz geri çağrılmalı, Ankara’daki terör şebekesinin elçisi sınır dışı edilmeli. İslam Ülkeleri ABD ve Siyonistlere petrol satışını durdurmalıdır. Siyonistler bütün Müslümanların mukaddesatına saldırıyor, insanlığa karşı cürümler işliyor, insani, ahlaki, hukuki ne kadar kural ve ilke varsa hepsini çiğniyor. Bütün İslam ülkeleri sözde “normalleşme” siyasetini durdurmalıdır. Bütün özgür dünya bu vahşete karşı sesini yükseltmelidir. Yarın çok geç olabilir. Zalimler için yaşasın cehennem!”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.