Dolar 32,5370
Euro 34,9593
Altın 2.456,46
BİST 9.880,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

HÜDAPAR: “İran Halkı Batı’nın Oyununu Bozmalıdır”

HÜDAPAR: “İran Halkı Batı’nın Oyununu Bozmalıdır”
REKLAM ALANI
23 Eylül 2022 17:25
1.559

İran’daki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Merkezi, İran halkının Batı’nın oyununu bozması gerektiğine dikkatleri çekti.

 

ARA REKLAM ALANI

HÜDAPAR Genel Merkezinden yapılan açıklamada, İran’da Mahsa Amini’nin ölümüyle başlayan gösteriler şiddet eylemlerine dönüşmüştür. Ülkenin barışı ve huzuruna kasteden İslam düşmanı bazı örgütlerin de sürece dâhil olması ile birlikte bu eylemler maalesef İslam düşmanlığına evrildiğine dikkat çekildi.

 

Arap Baharı sürecinin devam ettiğini aktaran HÜDAPAR Genel Merkezi; “2010’da reform talepleriyle başlayan ancak Batı’nın ve yerli işbirlikçilerin dahil olmaları ile kaos ve iç çatışmalara dönüşen Arap Baharı sürecinin etkileri hâlâ devam etmektedir. Suriye ve Yemen’de her gün onlarca insan savaş ve açlık yüzünden hayatını kaybetmektedir. İran’daki gösterilerin şiddet eylemlerine dönüşmesi için İslam düşmanı emperyalist devletlerin teşvik edici ve kışkırtıcı bir tavır takınmaları şaşırtıcı değildir. Zira uzun zamandır İran’da bir iç savaşın çıkması hedeflenmektedir. İran’da devrim karşıtı göstericilerin ve devrim taraftarlarının sokakta karşı karşıya gelmesi önlenmelidir. Bu noktada yönetim tarafından itidalli bir politika izlenerek göstericilere yönelik orantısız müdahaleden kaçınılması ve Mahsa Amini’nin ölümü ile ilgili soruşturmanın tamamlanıp gerçeklerin ortaya çıkarılması oldukça önemlidir. Kaos ortamı İran halkının faydasına olmayacaktır. Bu nedenle göstericiler provokasyona gelmemeli, taleplerini barışçıl yöntemlerle dile getirmelidirler. Yıllarca İran halkını ambargoya maruz bırakan emperyalist Batı’nın İran halkının refahını düşünmediği aksine ülkeyi iç savaşa sürüklemek istediği açıktır. İran halkı Batı’nın ve yerli işbirlikçilerinin bu oyununa gelmemeli, idareciler de süreci sağduyu ve sükûnetle yönetmelidir” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.