Dolar 32,2070
Euro 35,1153
Altın 2.470,62
BİST 10.167,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C

HÜDAPAR Diyarbakır İl Başkanı Değişti

HÜDAPAR Diyarbakır İl Başkanı Değişti
REKLAM ALANI
21 Aralık 2023 14:03
323

Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı 4’üncü Olağan Kongresi’nde Zeynul Abidin Gülsever İl Başkanı seçildi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

ARA REKLAM ALANI

“SEÇİLECEK OLAN BAŞKANIMIZA YENİ GÖREVİNDE BAŞARI VE MUVAFFAKİYETLER DİLİYORUM”

Turgut, “Bizler HÜDA PAR olarak, ceddimiz Selahaddin-i Eyyubi’nin ve Şeyh Said’in torunları olarak Filistin’e, Kudüs’e ve Gazze’ye sahip çıktığımız gibi halkımızın maneviyatı, huzuru, selameti ve saadetine de sahip çıkacağız. Bizler halkımıza sevdalı, makama değil hizmete adayız. Bizde mevki makamlar gelip geçicidir, kalıcı olan ahirete yapmış olduğumuz hazırlıktır. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı taşıyan devreden ve devralan arasında hiçbir zaman üzüntü ve rekabet olmaz inşallah. Bizde makama değil, Hakk’a kulluk vardır. Partimizin Diyarbekir 4’üncü Olağan Kongresi’nde seçilecek olan Başkanımıza yeni görevinde istikamet, başarı ve muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

Konuşmasının sonunda İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildiren Turgut, yeni seçilecek İl Başkanı ve yönetimine başarı dileğinde bulundu. HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı 4’üncü Olağan Kongresinde il başkanlığı görevinden istifasını açıklayan Vedat Turgut’un yerine tek liste ile aday olan Zeynul Abidin Gülsever seçildi.

SEÇİME TEK LİSTE İLE ADAY OLAN ZEYNUL ABİDİN GÜLSEVER, PARTİLİLERE HİTABEN BİR KONUŞMA YAPTI

Yeni dönemde, bayrağı devralmak için kendisini Diyarbakır İl Bakanlığına aday olarak gösterdiklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Gülsever, Diyarbakır’da daha önce hizmetleri olan önceki il başkanından bayrağı devralırken, aynı kararlılıkla hizmete devam edeceğini söyledi. Diyarbakır’da başlıca hal edilmesi gereken sorunların olduğunu söyleyen Gülsever, “Diyarbakır’ımızın hal edilmesi gereken başlıca sorunlarının başında öncelikle gençliğin sorunları gelmektedir. Son yıllarda kültür emperyalizminin etkisi altında kalan gençliğin içine düşmüş olduğu büyük bir boşluk ve buhran vardır. Gençlerimizin istihdam sorunu, iş bulamama, evlenmek isteyipte yuva kuramama ve maneviyattan uzaklaşma gibi sorunları çözüme kavuşmalıdır” dedi.

“DİYARBAKIR’IMIZIN TRAFİK SORUNU ARTIK ÇİLEYE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDADIR”

Şehrin diğer bir sorununun trafik olduğunu dile getiren Gülsever, “Metropol şehirler arasında yer alan Diyarbakır’ımızın trafik sorunu artık çileye dönüşmüş durumdadır. Bu trafik çilesini aza indirecek raylı sistem projesi sadece sözde kaldı. Bu konuda bir arpa boyu ilerlenmiş değildir. Raylı sistem projesinin hayata geçirilmesi için takipçi olacağız.” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİR HASTANESİ PROJESİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

Tarım ve hayvancılık alanındaki sorunlara da temas eden Gülsever, “Özellikle köyden kente göçlerin arttığı bir dönemde geçiyoruz. Malumunuz şehrimizde tüm nüfusu besleyecek bir sanayi yapılanması yoktur. Buna alternatif olarak tarım ve hayvancılığı yaygın hale getirecek adımları atacağız. Özellikle tarımın ve hayvancılığın çok önemli olduğu bir dönemde geçiyoruz. Bunun için ekilmedik bir karış toprak kalmamalıdır.” şeklinde konuştu.

“Şehrimizin diğer bir sorunu ise hastane ve doktor yetersizliği sorunudur” diyerek konuşmasını sürdüren Gülsever, şunları söyledi; “Şehrimizdeki mevcut hastaneler yeterli değildir. Özellikle randevu bulamama, doktor sayısının yetersizliği başlı başına bir sorundur. Bu sorunun çözümü için şehir hastanesi projesinin hayata geçirilmesi için çaba göstereceğiz. Bu saydığım sorunların dışında elbette şehrimizin birçok sorun vardır. Elbirliği ile sorunların çözümü için çaba sarf edeceğiz. Rabbimize hamdolsun ki, bize bu kutlu davada hizmet etme fırsatı verdi. Siz değerli dava arkadaşlarımla birlikte, Diyarbakır ilimizi daha aydınlık yarınlara taşıma azmi ile doluyuz. İnancımızın, dürüstlüğümüzün ve kararlılığımızın ışığında, bu kentin insanlarına hizmet etmek için buradayız.”

Kongre, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Ardından oylama sonucu tek listeyle seçime giren Diyarbakır İl Başkanlığı’nda yeni dönem başkanı Zeynul Abidin Gülsever seçildi.

Kongre çekinen fotoğrafların ardından son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.