Dolar 32,2769
Euro 34,7012
Altın 2.412,13
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

HDP’li Özsoy’dan ‘Yusuf Yerkel’ Önergesi

Soma madencisini tekmeleyen dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel kalem müdürü yardımcısı olan Yusuf Yerkel’in Frankfurt Başkonsolosluğu’na ticaret ataşesi olarak atanmasının ardından tepkiler devam ediyor.

HDP’li Özsoy’dan ‘Yusuf Yerkel’ Önergesi
REKLAM ALANI
14 Ocak 2022 18:16
1.402

Yerkel’in Frankfurt Başkonsolosluğu’na ticaret ataşesi olarak atanmasına tepki gösteren HDP, konuyu meclis gündemine taşıdı.

 

ARA REKLAM ALANI

Konuyu Meclis gündemine getiren HDP Milletvekili Hişyar Özsoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

 

HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar ÖZSOY soru önergesinde; “13 Mayıs 2014’te 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciası karşısında hükümetin sorumsuzluğuna tepki gösteren Erdal Kocabıyık’ı objektifler önünde tekmeleyen, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Yardımcısı Yusuf Yerkel Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu’nda ticaret ataşesi olarak atanmıştır. Bu atama, gerek Türkiye kamuoyunda gerekse de Almanya kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştır. Son dönemde liyakat meselesinin yanı sıra vatandaşı kameralar önünde tekmelemesinin faili olarak bilinen kişinin böylesi bir göreve atanması kamu vicdanını yeniden yaralamıştır. Bu atamanın toplumsal bellekteki yaralayıcı etkisi kadar, adı yolsuzluklarla anılan Egemen Bağış’ın Prag büyükelçisi olarak atanması gibi skandal bir karar olarak tarihe geçmesi söz konusu olacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

Özsoy’un verdiği önergede şu sorular yer aldı;

 

Dışişleri Bakanlığı kamuoyunda tartışmalı olan şahısları bakanlıkta ısrarla görevlendirmesinin gerekçesi nedir?

 

Toplum vicdanını yaralayan Yusuf Yerkel isimli şahsın atama süreci nasıl işlemiştir?

 

Sahip olduğu kötü ün ve kendisini toplum ve adalet nezdinde aklayamamış şahsiyetlerin Türkiye’yi yurt dışında temsil etmesinin siyasi etik ve diplomatik teamüllerdeki karşılığı bakanlığınız açısından nasıl değerlendirilmektedir?

 

Almanya makamları adı geçen şahsın akreditasyonunu kabul etmezse nasıl bir prosedür uygulayacaksınız?

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.