Dolar 32,3867
Euro 34,7927
Altın 2.406,28
BİST 10.184,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

HDP’li Akkul: “Seçilmişlik Vekaletine Layık Olmaya Çalışacam”

HDP’li Akkul: “Seçilmişlik Vekaletine Layık Olmaya Çalışacam”
REKLAM ALANI
28 Mayıs 2022 01:18 | Son Güncellenme: 28 Mayıs 2022 01:21
1.298

Eğil Belediye eşbaşkanı Mustafa Akkul yerel yönetimler tarafında kesin ihrac talebiyle HDP merkez disiplin kuruluna sevk edilmişti.

 

ARA REKLAM ALANI

Mustafa akkul 2019 da HDP Eğil İlçe Belediye Eşbaşkanı seçilmisti.

 

Akkul, yaklaşık bir yıl Eğil ilçesinde görev yaptı, daha sonra 23 mart 2022 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından Eğil ilçesine kayyum atanarak görevden uzaklaştırıldı.

 

Daha sonra Eğil Belediye Eşbaşkanı Akkul hakkında, yerel yönetimlere vermek üzere rapor hazırlandı.

 

Eşbaşkan Akkul: Yerel yönetimlerde yaptıkları araştırma ve inceleme neticesinde yerel yönetimler yaptığı soruşturma sonucunda konuyla alakalı raporu HDP genel merkez disiplin kuruluna gönderdi. HDP merkez disiplin kurulu iki ay süre zarfı içerisinde yaptıkları araştırma ve değerlendirme sonucunda Hdp genel merkez disiplin kurulu aldığı karar doğrultusunda müeyyide uyarısı ve daha dikkatli olmamızı istendi.

 

Akkul; Partimin uyarıları dikkate alarak özeleştirimizi verip alınan tüm kararlara riayet edeceğimizi bundan sonra da daha dikkatli olacağımızı belirtim.

 

 

“BAZI KURUM VE KİŞİLERİ HAKSIZ BİR ŞEKİLDE ZAN ALTINDA BIRAKTIM “

 

Yukarıdaki haberle alakalı, 24 Mayıs 2022’de bazı yerel basın organlarında tarafımdan haber olan “Eğil ilçesinde bazı kişi veya kişiler daha önce de bize çıkar amaçlı talepte bulunduklarından dolayı bu kişilerle sorun yaşadık…” şeklinde başlayan bazı açıklamalarıma yer verilmiştir. Bahsi geçen açıklamalarda başta partim HDP olmak üzere bazı kurum ve kişileri haksız bir şekilde zan altında bıraktığım için bu basın açıklamasının yayınlanmasının gerekli olduğu kanaatine varmış bulunuyorum. Açıklamamda vurgulamak istediğim bundan sonra partimizin ve halkımızın bana vermiş olduğu seçilmişlik vekaletine layık bir şekilde görevimi idame ettirmektir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.