Dolar 32,3798
Euro 34,7670
Altın 2.434,94
BİST 9.986,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

HDP ve HÜDAPAR’dan Yapılacak Sur Kültür Yolu Festivali’ne Tepki

HDP ve HÜDAPAR’dan Yapılacak Sur Kültür Yolu Festivali’ne Tepki
REKLAM ALANI
4 Ekim 2022 10:10
1.557

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde düzenlenecek ‘Kültür Yolu Festivali’ne HDP ve HÜDAPAR’dan tepki geldi.

 

ARA REKLAM ALANI

HDP, “Planlanan festival etkinlikleri halkımızın hafızasına ve tarihine saldırıdır. Bütün demokratik kurum ve çevreleri tepki göstermeye çağırıyoruz” açıklamasında bulunurken, HÜDA PAR ise, bu tür etkinliklere harcanan paranın halkın hizmetine sunulması gerektiğini belirtti.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Sur ilçesinde 8-16 Ekim tarihleri arasında ‘Sur Kültür Yolu Festivali’ düzenlenecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre 9 gün sürecek festivalde 2 binden fazla sanatçı katılım sağlarken 600’den fazla etkinlik yapılacak.

 

HDP Gençlik Meclisi Genel Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde 8-16 Ekim tarihleri arasında planladığı festival etkinlikleri halkımızın hafızasına ve tarihine saldırıdır. 2015 yılında binlerce insanı göçe zorlayan, yüzlercesini katleden AKP-MHP iktidarı bu festivalle de halkımıza karşı zihinsel bir savaş yürütmektedir.

 

Unutulmamalıdır ki, bu festivalle sokağa çıkma yasakları sırasında mahallelerin yerle bir edilmesinin, onlarca sivilin katledilmesinin ve tarihi binaların yıkılıp yerine cezaevlerini andıran binaların inşa edilmesinin meşruiyeti aranmaktadır. Hakan Arslan’ın kemiklerini bir torba içerisinde verenlerin zihniyeti bizler tarafından bilinmektedir. Hafızamız taze ve mücadele gerekçemizdir.

 

Savaş politikalarıyla Kürt halkının direnişini kıramayan iktidar bloku, insanlığa karşı bir kez daha suç işleme tenezzülünde bulunmaktadır. Kürt halkına karşı yürürlülüğe konulan Çöktürme Planı nasıl ki gençliğin direnişi karşısında çökmüşse, özel savaş politikaları da çökecektir.

 

Yıkım ve sessizlik kadar duyarsızlık da yok eder. Hafızamızı yok etmeye çalışanlara ve festival adı altında yapılan kültür soykırımına karşı başta Amed halkı olmak üzere gençleri, kadınları ve bütün demokratik kurum ve çevreleri tepki göstermeye ve Sur’un tarihi değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz”

 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ise festivale şu ifadelerle tepki gösterdi: “Devletin varsa imkanları her şeyden önce ulaşım sorunu halledilsin. Özellikle sabah okul saatinde ve mesai bitiminde otobüsler tıklım tıklım oluyor. Bir öğrenci otobüsünü kaçırması durumunda bir saat beklemek zorunda kalıyor. Bu konuda bizlere ciddi şikayetler geliyor. Duruma ilişkin daire başkanıyla da görüştük ve daha önce de görüşmüştük. Bizlere nisan ayında 52 aracın tahsis edileceği söylendi ve sadece 24’ü tahsis edildi. Nisan ayının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen halen geriye kalan 28 araç tahsis edilmemiş.

 

Belediyenin konser için harcayacağı paraların her şeyden önce halkımızın hizmeti için harcanmalıdır. Bu toplum konser istemiyor, onurlu bir şekilde şehir içi araçla yolculuk yapmak veya sağlık kuruluşunda tedavi olmak istiyor.

 

Tramvayın yapılacağı söylendi. Önceki belediye başkanından kayyumuna kadar bizlere projeler çizip animasyonlarla uyuttular. Diyarbakır halkı artık somut icraat ve hizmet istiyor. Somut icraat ve hizmet yapılana kadar HÜDA PAR olarak durmayacağız, vatandaşımızın sesine ses olmaya devam edeceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.