Dolar 33,9971
Euro 38,0394
Altın 2.833,69
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Yağmurlu
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Hazro’da 1 Kişinin Ölümüyle Başlayan Husumet, Barışla Sonuçlandı

Hazro’da 1 Kişinin Ölümüyle Başlayan Husumet, Barışla Sonuçlandı
REKLAM ALANI
11 Eylül 2024 10:42
387

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde geçtiğimiz yıl su kavgası nedeniyle İhsan Akan’ın ölmesinin ardından iki aile arasında başlayan husumet, Hazro Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu ve kanaat önderlerinin girişimleri sonucu düzenlenen barış töreniyle sona erdi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Olay, geçtiğimiz yıl eylül ayında gerçekleşti. Tarımsal sulama nedeniyle Elmacı ve Akan aileleri arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya döndü. Silahlı kavgada İhsan Akan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. O tarihten sonra Elmacı ve Akan aileleri arasındaki husumet, Hazro Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu ve kanaat önderlerinin girişimleriyle dün ilçede bulunan Mutluca Mahallesi Yasevi’nde düzenlenen törenle sona erdi. Her iki ailenin bireyleri Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barıştırıldı.


Barış töreninin ardından Hazro Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu; “Geçen sene Elmacı ve Akan aileleri arasında bir kişinin öldüğü kavga sonrası başlayan husumet, kanaat önderlerimiz ve bizim girişimlerimiz sonucu sona erdi. Her iki ailemizin üyeleri barıştırıldı. Bu barışla birlikte ilçemiz başta olmak üzere bölgemizde husumetin değil barışın ve huzur ortamının hakim olması sevindirici bir gelişmedir. Her iki ailenin bireylerine de yapılan çağrılara kayıtsız kalmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.