Dolar 32,2681
Euro 34,9351
Altın 2.438,84
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C

Görevden Alınan İki Başkan Husumetli Aileleri Barıştırdı

Görevden Alınan İki Başkan Husumetli Aileleri Barıştırdı
REKLAM ALANI
26 Haziran 2022 21:36 | Son Güncellenme: 26 Haziran 2022 21:37
1.478

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde husumetli iki aile görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz’ın girişimiyle barıştırıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’da 7 ay önce iki aile arasında meydana gelen kavgada bir kişi ölmüştü. Husumet kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı. Görevden alınarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz’ın girişimiyle Öncel ve Kortak aileleri barıştırıldı. Barış törenine yaklaşık 1500 kişi katıldı.

 

Bismil İlçesi’nde düzenlenen barış törenine Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Berdan Öztürk ile Saliha Akdeniz, HDP Gurup Başkanvekili Meral beştaş, HDP milletvekilleri Ebru Günay ve İmam Taşçier katıldı.

 

“HALKIMIZIN İÇERİSİNDEKİ BİRLİĞİ SAĞLAMAK”

 

İki ailenin barıştırılması için düzenlenen törende konuşan görevden alınan Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz, şunları söyledi: Bu gün burada bir barışı tesis etmek için bulunmaktayız. Halkımız açısından çok önemli bir sürecin eşiğindeyiz. Dört bir yandan halkımızın kazanımlarına saldırıların devam ettiği bu süreçte, böylesi bir barışa vesile olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Yıllarca savaş ve kaosun hakim olduğu bu topraklarda, tek amacımız kendi halkımız içerisindeki birliği ve bütünlüğü devam ettirebilmektir. Bunun yolu da iç barıştan geçmektedir.

 

 

“BARIŞI TESİS EDECEĞİZ”

 

Bazen elde olmayan sebeplerden dolayı büyük ailelerimiz arasında anlaşmazlıklar ve birçok meseleden kaynaklı küskünlükler yaşanabilir. Tüm anlaşmazlıkların, kavgaların ve küskünlüklerin çözümü, uzlaşı ve diyalogdan geçmektedir. Bizler kendi halkımızın iç meselelerini ve sorunlarını çözmediğimiz sürece kalıcı toplumsal barışı inşa edemeyiz. Barışa ve kardeşliğe burada hep beraber tanıklık ve şahitlik ediyoruz. Bu barışın daim olmasını istiyoruz. Halkımızın ve ailelerimizin arasında husumet ve çatışmaların yaşanmadığı bir geleceği inşa etmek için çaba sarf ediyoruz. Bunu başaracağımıza olan inancımla bu barışın, daha büyük barışlara ve halkımızın ulusal birliğine vesile olmasını temenni eder, bizlere bu barışı tesis etme fırsatı veren ailelerimize canı gönülden teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

TÜRK: “BUGÜN BARIŞ GÜNÜ”

 

Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, “Bugün barış günü” diyerek sözlerine başladı. Yüz yıllardır bölgede bu tür husumetlerin yaşandığını belirten Türk, “Yüz yıllardır memleketimizde zorluklar çıkarıldı. Ama en önemlisi barıştır. Bu barış için çalışan herkese teşekkür ediyoruz. Bizim içimizde barış olunca mutlu oluyoruz. Yüz yıllardır Kürt halkı bu konulardan dolayı düşmanlık yaşıyor. Ve bu yüzden haklarını arayamıyordu. Önümüz için de iyi bir çalışma yürütemiyorduk. Şimdi bakıyoruz Kürtler iyi çalışmalar yürütüyor ve görüyoruz birliğimiz öne çıkacak. Bizler Kürdistan’ın özgürlüğü ve barışı için daha çok çalışmalıyız. Bende bugün siyasi konuları konuşmak isterdim ama bugün her taraftan Kürt halkını yok etmek istiyorlar ama bizim önümüz açık. Umarız bu ailelerin barışı daimi barışa vesile olur” şeklinde konuştu.

 

HABER: İLYAS AKENGİN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.