Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

GAZİ YAŞARGİL HASTANESİ’NDEN COVİD-19 NUMUNE TAŞIMA İHALESİ AÇIKLAMASI!

Diyarbakır Gazi Yaşargil ve Araştırma Hastanesi’nden Biotransport alım ihalesine ilişkin yapılan haberle ilgili bir açıklama yapıldı.

GAZİ YAŞARGİL HASTANESİ’NDEN COVİD-19 NUMUNE TAŞIMA İHALESİ AÇIKLAMASI!
REKLAM ALANI
30 Ağustos 2020 21:32
1.206

07.08.2020 tarihinde 2020/399087 İKN’li 2 kalem malzeme alımı ihalesiyle ilgili basında çıkan haberlerde belirtilen iddiaların asılsız olduğu ileri sürülen açıklamada; “Yaptığımız ihalenin şeffaf olduğu ve daha önce malzeme alımlarımıza teklif veren 5 adet firmaya davetiye yollanmış ayrıca sözlü olarak ta katılım sağlamak isteyen 2 istekliye daha davetiye gönderilmiş, mevzuata uygun yasal süreç işletilmiş, rekabet koşulları sağlanmış ve süreç şeffaf bir şekilde yürütülmüştür. İhaleye ekonomik açıdan en uygun teklif veren 2 firma sözleşmeye davet edilmiştir” denildi.  

 

ARA REKLAM ALANI

“TAŞIMA ÇANTALARI ŞEFFAF ŞEKİLDE İHALE EDİLDİ!”

 

Pandemi sürecinden dolayı acil alınması gereken bu taşıma çantaları şeffaf bir şekilde ihale edilerek, gelen fiyat teklifleri MKYS ortalamasının altında olduğu işaret edilen açıklamada,  “Göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız ihalelerde alınan tüm malzemelerin hepsi teknik şartnameye uygunluğu dikkatte alınarak iş ve işlemler yapılmıştır. Biotransport alımına ilişkin; Gelen teklifler ihale komisyonumuzca teknik şartnameye uygunluğu değerlendirilerek oy birliğiyle karar alınmış olsa da, daha sözleşme imzalanmamış ve malzeme alımı gerçekleşmemiştir. Sadece firmaların getirdiği numuneler mevcut olup bu numunelerin teknik şartnamemizin tüm maddelerine uygun olduğu komisyonumuz tarafından görüşülüp karara bağlanmıştır” denildi.

 

“UBB KODU OLMAYAN MALZEMENİN TEMİN EDİLDİĞİNE YÖNELİK AÇIKLIK”

 

Açıklamada, habere konu olan Biotransport numune taşıma çantası için UBB kodu olmayan malzemenin temin edildiği iddiasına açıklık getirilerek şöyle denildi; “Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün TİTUBB Kayıt yapılacak/ yapılmayacak ürünlerle ilgili Duyuru 2010/4 genelgesinin 11. maddesi “İlaç arabası, hastane arabası vs. gibi ilaç ve tıbbi cihazların taşınmasında kullanılan ürünler tıbbi cihaz yönetmelikleri kapsamında değerlendirilmemektedir. Bu ürünler için TİTUBB kayıt  / bildirim ibrazı istenmeyecektir” denilmektedir. Ayrıca Malzeme Kaynakları Yönetim Sisteminde de Biotransport numune taşıma çantası UBB ibrazı istenmeyen ürün listesinde olduğu açıkça görülmektedir.

 

“NUMUNE TAŞIMA ÇANTALARI SOĞUK ZİNCİR TAŞIMA YÖNETMENLİĞİNE UYGUNDUR”

 

Alımı planlanan numune taşıma çantaları soğuk zincir taşıma yönetmeliğine uygundur. Haberde belirtilen UBB kodu bulunmadığı iddiaları karalamaya yönelik maksatlı bir haberdir. Haberde belirtildiği gibi alımı henüz yapılmamış ancak alımı planlanan taşıma çantasının insan sağlığını hiçe sayan bir malzeme olmadığı getirilen numunelerden de anlaşılmaktadır. Alımı yapılmamış teslim alınmamış bir malzeme nasıl olurda teknik şartnameye uygundur veya değildir kararı verilebilir” ifadeleri kullanıldı.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.