Dolar 32,2820
Euro 34,5734
Altın 2.413,10
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

“Filistin’de İnsan Olmak” Programı Düzenlendi

“Filistin’de İnsan Olmak” Programı Düzenlendi
REKLAM ALANI
18 Aralık 2023 12:45
253

Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Diyanet Gençlik, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Dicle Gençlik Kulübü, Anadolu Ajansı ve Foto No 21 Fotoğraf Derneği işbirliği ile “Filistin’de İnsan Olmak” adlı söyleşi düzenlendi.

ARA REKLAM ALANI

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen söyleşiye Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman’ın selamlama konuşması ile başlayan programda Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Meral Karakoç “Filistin’de İnsan Olmak” adlı söyleşi gerçekleştirdi.

Filistin’in işgal sürecinden bahseden Karakoç, İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye yönelik saldırılarına dikkat çekti ve dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık suçu işlendiğini söyledi.

“Filistin’de tarihin en büyük soykırımlarından biri yaşanırken, insanlık onurunu hiçe sayan bu zulme asla sessiz kalmayacağız!” diyen Karakoç, Hz. Davut ve Hz. Süleyman’dan günümüze kadar onlarca defa işgal edilen, saldırılara maruz kalan, Kudüs’ün şehirden öte tevhid mücadelesinin merkezi olduğunu söyledi. Kudüs’te çektiği videolar ile ilgili bilgiler veren Karakoç, “Kudüs, İslam âleminin tamamının ortak davasıdır ”dedi.

Söyleşiden sonra Doç. Dr. Rıfat Ablay ve Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından Filistin Ezgilerinden oluşturdukları parçaları katılımcılarla birlikte seslendirdi. Program sonunda hatıra fotoğrafının çekiminin ardından “Gazze” fotoğraf sergisi, İsrail’in yoğun bombardımanı altındaki Gazze’de yaşanan acıları ve Gazze’deki gerçekliği ziyaretçiler ile buluştu.

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda açılan sergide, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından ortaya çıkan yıkım ve insanların yaşadığı zorlukların yer aldığı fotoğraflar yer aldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.