Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

EVLERİMİZİ ZENGİNLERE PEŞKEŞ ÇEKİP GASP EDİYORLAR!

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Sur mağduru mülk sahipleri ile yaptığı sözleşmeleri tek taraflı feshetmesi tepkilere neden oldu.

EVLERİMİZİ ZENGİNLERE PEŞKEŞ ÇEKİP GASP EDİYORLAR!
REKLAM ALANI
9 Mayıs 2020 00:19
1.285

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sur mağduru mülk sahipleri arasında yapılan sözleşmenin tek taraflı fesh edilmesi protesto edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde protesto eylemine çok sayıda Sur mağduru katılırken, güvenlik güçleri ise kitleye sosyal mesafe uyarısında bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

Sur mağdurları Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde protesto eylemi yaptı. Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nin yıkılan 6 mahallesinde Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile mülk sahipleri arasında yapılan sözleşme üç yıl sonra tek taraflı feshedildi.

 

Sur’da ev için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile sözleşme yapan Sur mağdurları ise Sur’daki evlerinin zenginlere peşkeş çekildiğini iddia ederek tepki gösterdi. Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde toplanan Sur mağdurları, Sur’da hakları olan evlerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek, sözleşmelerinin tek taraflı yok sayılmasına izin vermeyeceklerini dile getirdiler.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde toplanan Sur mağdurlarından bir heyet İl Müdürlüğüne giderek, yetkililerle görüştü. Bu sırada dışarıda bekleyen çok sayıda Sur mağduru tepkilerini dile getirdi. Çevre Şehircilik il binası önünde yoğun güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri, kitleye sık sık sosyal mesafe uyarısında bulundu. İkazlara uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacağı belirtilirken, Sur mağdurlarının maske taktığı ancak sosyal mesafe kuralını sık sık çiğnediği gözlendi.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmelerinin ardından kitleye bilgilendirmede bulunan heyet daha sonra açıklama yaptı.

 

EVLERİMİZİN YERİNİ ZENGİNLERE SATIYORLAR

 

Heyet adına konuşan Sur mağdurlarından Hasırlı Mahallesi sakini Mehmet Kaya, “Biz Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz, geldi Ulu Cami önünde bize söz verdi. Şuanda Çevre Şehircilik Müdür Yardımcısı bizim malımızı Ankara size vermiyor diyor. Biz inanmıyoruz; Ankara bizim malımızı ne yapacak? Ona buna peşkeş çekiyorlar. Zenginlere satıyorlar, rant var. Reis duy sesimizi, Külliye duy sesimizi. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Gelin Allah için müfettiş gönderiyorsanız, ne gönderiyorsanız gönderin. Şuanda Çevre Şehircilik Müdür Yardımcısı diyor ki, ‘sizin tapulu olan yerlerinizi başka yerde size vereceğiz, onları başkalarına satacağız, çok pahalıya yapmışız’. Biz bunu kabul etmiyoruz. Tapularımız var, Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği tapulardır. Biz tapularımızı, yerlerini istiyoruz. Eğer Türkiye Cumhuriyeti kendi vatandaşlarının mallarını gasp ediyorsa buyursun etsin. Karakol yapıyorsa, hastane yapıyorsa, sağlık ocağı yapıyorsa, ammeye hizmet yapıyorsa Sur halkının malı onlara kurban olsun. Başkalarına satıyorlar, dükkan yapıp satıyorlar. Devlet için bir şey yapıyorlarsa, Sur halkı olarak mallarımız onlara helali hoş olsun. Ama hepsini zenginlere, Diyarbakır’ın ileri gelen adamlarına -Çevre Şehirciliğin 3 tane avukatı, biz öyle duyduk- peşkeş çekiyor bizim mallarımızı. Bizim mallarımızı kimse bizden alamaz. Tapularımız vardır. Cumhurbaşkanına sesleniyorum, Külliyeye sesleniyorum, müfettişlere sesleniyorum, duyun sesimizi artık. Allah içindir, Allah içindir, Allah içindir” diye belirtti.

 

Sur mağdurları, sözleşme iptaline tepki göstererek Sur’daki ev haklarından vazgeçmeyeceklerini dile getirdiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.