Dolar 32,3775
Euro 34,7618
Altın 2.436,00
BİST 9.983,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Erbakan: “Yüzde 9 Oranında Oyumuz Var”

Erbakan: “Yüzde 9 Oranında Oyumuz Var”
REKLAM ALANI
30 Aralık 2022 19:08 | Son Güncellenme: 31 Aralık 2022 15:09
1.252

Anadolu buluşmaları kapsamında Diyarbakır’a gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gazetecilerle kahvaltıda buluştu. 

 

ARA REKLAM ALANI

Yenişehir’de bir otelde gazetecilerle basın toplantısı düzenleyen Erbakan, iktidara geldikleri takdirde sınırda yapılan kalekollar yerine eğitim yuvaları ve fabrikalar kuracaklarını söyledi.

 

 

Erbakan, parti olarak Türkiye geçtiğimiz aylarda bir anket yaptırdıklarını belirterek; “Geçen sene Nisan ayında akademisyenlerin gözetiminde parti olarak yaptığımız bir anket vardı. Türkiye geneli, İstanbul ve Güneydoğu’da da 15 ili kapsayan bir anket yaptık. Bunların hepsinde de yüzde 9 ile 10 arasında oy oranı çıktı. Şimdi de bir anket yaptırdık, sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Bizim şuanda baraj sorunumuz yok” dedi.

 

 

Asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulunan Erbakan, Aralık ayı itibariyle Türkiye’de dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 9 bin bin 59 lira olduğu söyleyerek, Dolayısıyla 8 bin 500 liralık asgari ücret ocakta asgari ücretlinin eline geçecek. Ocak ayında bu 9 bin 59 lira enflasyon sebebiyle daha da artacak 10 bin liraya yaklaşacak ve asgari ücret açlık ücreti olmaya devam edecek. Aileleriyle beraber 25 -30 milyon insan açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilecek.”dedi.

 

Erbakan açıklamasının devamında şunları söyledi:

 

“Yine yapılan hesaplamalara göre eşi çalışmayan iki çocuklu bir asgari ücretli bu 8 bin 506 lirayı aldığı zaman gıda harcamaları için günlük ayırabileceği tutar 82 lira oluyor. Bu 82 lirayı üç öğüne böldüğünüzde ve kişi başına miktarı hesaplamak size dörde böldüğünüzde kişi başına bir öğünde 6 lira 80 kuruş bir para kalıyor. 6 lira 80 kuruş, beş lira simit verseniz bir simit bir bardakta çay parası demektir. Çünkü bu asgari ücretten gıdaya ayrılabilecek tutar günlük seksen iki lira Bunun üç evine döneceksiniz. Onu da dörde bölüp kişi başına düşen tutarı hesaplayacaksınız. 6 lira 80 kuruş. Üzülerek ifade ediyoruz. Tabii yine aynı araştırmaya göre asgari ücretlinin çocuğunun eğitimi için bir ayda ayırabileceği para 74 lira. Iki çocuğu varsa çocuk başına 37 lira düşüyor. Bir ayda bir çocuğa okul için ayırabileceği para 37 lira. Bu para bir çocuğun bir günde veya iki günde öğlen yemeği için vereceği para kadar bir paradır. Tabii biz daha önce yeniden Refah Partisi olarak asgari ücret tespit edilmeden önce bunun en az 14 bin lira seviyesine çıkartılması, yüzde yüz elli maaş zammı yapılması gerektiğini ifade etmiştik Bunu söylerken bir defa enflasyon karşısında ezilmemesi, alım gücünün korunmasına hesaba uzatıyoruz. Türkiye’nin büyümesinden alacağı payın hesaba katıyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.